Чешљају рад службенице, бранила се ћутањем на саслушању

Ј. ЋОСИН

20. 04. 2019. у 08:40

Чешљају рад службенице, бранила се ћутањем на саслушању

Виши суд у Нишу

Намеће се и сумња да новац који је Гордана Р. (61), радница Вишег суда у Нишу, узела из судске касе није једина свота којом се "послужила"

СЛУЖБЕНИЦА Вишег суда у Нишу Гордана Р. (61), која је ухапшена због сумње да је пре десет година противзаконито присвојила 30.000 евра, које је Зоран Ђ., осуђеник Казнено-поправног завода у Нишу, положио као јемство, бранила се ћутањем. Намеће се и сумња да новац који је узела из судске касе није једина свота којом се "послужила", па финансијски стручњаци контролишу њен вишегодишњи рад. У међувремену, одређен јој је притвор до 30 дана.

Превара је откривена када је робијаш затражио да му се врати новац који је био гаранција да неће побећи док се не оконча судски поступак. Гордана је то и учинила, али парама из другог предмета. Да све буде још невероватније, Зоран је своје јемство тражио планирајући бекство, јер се након дозвољеног одсуства није вратио иза решетака. За њим је расписана потерница.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СЛУЖБЕНИЦА СУДА ПРОНЕВЕРИЛА НОВАЦ: Бекство робијаша разоткрило крађу 30.000 евра


Зоран је ухапшен пре 11 година у једном нишком ресторану због покушаја убиства Луке Т., коме је пуцао у врат наневши му тешке телесне повреде опасне по живот. Након петомесечног бекства он је ухапшен, а у притвору је био од 16. октобра 2008. до 22. јула 2009. године када му је власник ресторана платио јемство од 30.000 евра како би био пуштен.

Суђење је окончано 10. октобра 2017. када је Зоран правоснажно осуђен на три године затвора због покушаја убиства. На издржавање казне јавио се почетком ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације