СЛУЖБЕНИЦА Вишег суда у Нишу Гордана Р. (61) ухапшена је због сумње да је пре десет година противзаконито присвојила 30.000 евра, које је Зоран Ђ. осуђеник Казнено-поправног завода у Нишу положио као јемство да неће побећи. Превара је откривена када је робијаш затражио да му се врати новац, што је Гордана и учинила, али парама из другог предмета. Да све буде још невероватније, Зоран је своје јемство тражио планирајући бекство, јер се након дозвољеног одсуства није вратио иза решетака. За њим је расписана потерница. Прочитајте још: КОРУПЦИЈА У ПРИЈЕПОЉУ: Бившем директору Електродистрибуције продужен притвор

Како "Новости" сазнају, Зоран Ђ. који је казну служио у отвореном делу затвора, новац је депоновао пре десет година. Засад није познато да ли је робијаш паре затражио натраг лично, или је то урадио један нишки предузетник који је јемство и положио на његово име 2009. Ипак, из полиције је потврђено да је новац предат назад у истом износу, али да он потиче из потпуно другог предмета.

- Како се сумња, Гордана Р. је у периоду од средине јула 2009. до средине априла 2019. године, присвојила новац који јој је поверен у служби на име положеног јемства. Она се сумњичи да је затим 16. априла, по доношењу Решења о укидању јемства Вишег суда у Нишу, особи која је положила јемство предала новац у истом износу, а који потиче из другог предмета - кажу у МУП.Прочитајте још:УХАПШЕНА СЛУЖБЕНИЦА ПИО ФОНДА: Чак 13 година крала пензије преминулих?

Како сазнајемо, она је све време покушавала да у књиговодственој документацији прикрије да је уопште примила 30.000 евра. Службеница Вишег суда пред пензијом, у среду је ухапшена због сумње да је учинила кривично дело на тај начин што је присвојила новац који јој је био поверен на раду.

Виши суд у Нишу

Узимајући новац из потпуно другог предмета измирене су обавезе према Зорану Ђ., али је убрзо утврђено да недостаје велика количинa новца. Тако је сумња пала на службеницу која је, како се прича, последњих година живела "на високој нози".


ПРИТВОР ДО 30 ДАНА

ВИШИ суд у Нишу је ухапшеној службеници одредио притвор до 30 дана. Разлог је постојање околности које указују да би осумњичена боравком на слободи могла да утиче на сведоке, као и што је за наведено дело које се терети - проневера, прописана казна затвора преко 10 година. Такође, како је објашњено сам интензитет друштвене опасности означеног кривичног дела доводи до узнемирења јавности.