У НАСТАВКУ акције "Армагедон", припадници МУП Србије, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, а у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су С. И. (58), професора једне музичке школе у Београду. Он се сумњичи да је ученицама слао поруке сексуалне садржине, наводно тражећи да и оне њему шаљу фотографије на којима су обнажене. Саслушан је у среду у току дана, а у надлежном тужилаштву се, како сазнајемо, бранио ћутањем.

Кључну улогу у расветљавању овог случаја, сазнају "Новости", имали су родитељи девојчица, који су одмах реаговали и сарађивали са надлежним институцијама. Професор се сумњичи за кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију. Сумња се да је С. И. у дужем временском периоду, преко "Вајбера", ученицама музичке школе у којој је био професор, слао експлицитне поруке. Незванично, сумња се да има још жртава.

Прочитајте још: АКЦИЈА "АРМАГЕДОН": Ухапшени због дечје порнографије

Приликом претресања стана С. И., у рачунарској опреми коју је користио, полиција је пронашла фотографије настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе.

Професору прети казна затвора до осам година.

- Њему је предложено одређивање притвора због могућег утицаја на сведоке и опасности од понављања дела - потврђено је за "Новости" у Одељењу за сузбијање ВТК београдског Вишег тужилаштва.

"АРМАГЕДОН"

ПОЧЕТКОМ априла припадници МУП, у сарадњи с Посебним одељењем за борбу против ВТК Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су, у оквиру акције "Армагедон", В. С. (49), из Шапца, и Ђ. Г. (58), из Новог Сада, због сумње да су извршили кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију. Сумња се да је В. С. слао своје обнажене фотографије малолетним особама старости од осам до тринаест година и тражио је наводно да оне њему шаљу своје.