ПРАВОСНАЖНОМ пресудом Апелационог суда у Крагујевцу, Зоран Јовић (42), из Миљевића код Голупца, осуђен је на јединствену казну од 15 година и три месеца затвора због убиства Дејана Јовановића (47), из Мрчковца. Он је због злочина код Кучева првостепено добио 15 година, а због недозвољеног држања и ношења оружја годину дана. На крају му је изречена јединствена казна од 15 година и три месеца.

Прочитајте још: ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА: Убио познаника, па тело бацио на сеоску депонију

На првостепену пресуду Вишег суда у Пожаревцу тужилац се није жалио јер је досуђена максимална казна, већ се жалила одбрана оптуженог, али је та жалба одбијена.

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА КОД ГОЛУПЦА: Убијен јер није хтео да помогне у злочину

Убиство се догодило у ноћи између 21. и 22. новембра 2017. године, у Дејановој "тојоти", у близини бензинске пумпе у Раброву. Он је те ноћи повезао оптуженог у Кучево, али је успут сазнао да овај иде код Л. М., у коју је заљубљен, да би убио њеног мужа. Пошто је Дејан одбио даљу вожњу, оптужени га је усмртио једним хицем из пиштоља, а онда његово тело пребацио на место сувозача. Затим га је одвезао на депонију у село Српце и тамо оставио.

УМЕСТО ПРОСЛАВЕ - САХРАНА СПРЕМАЛИ смо прославу пунолетства моје унуке Александре, Дејанове ћерке. Она је за ту прилику купила две хаљине и баш се радовала слављу, а остаде без оца... - испричао нам је после убиства Дејанов отац Љубиша.

- Дејана смо тражили два дана, прошли смо и поред депоније, али нисмо ни слутили да се ту налази његово тело. Овде се јасно виде трагови гума "тојоте" мог брата, што је доказ да је његов убица овде долазио - испричао нам је после злочина Дејанов брат Ненад, показујући на трагове аутомобилских гума на стази сеоске депоније у Српцу, која се налази у близини гробља.

Пошто се отарасио беживотног тела, Зоран је ипак отишао код своје љубавнице у Кучево. Лидија је, међутим, схватила шта планира "њен драги", па је почела да се отима с њим око пиштоља, који је тада опалио и погодио Зорана у стомак. Он је оперисан, а када се опоравио, одмах је ухапшен.

Убијени Дејан Јовановић Фото Породични албум

Зоран Јовић је већ два пута био у затвору. Први пут због убиства полицајца у Македонији, а други пут јер је једном човеку у Миљевићу запалио кућу. Покојни Дејан Јовановић једно време је радио у Комерцијалној банци, а онда је, због проблема са оком које је повредио на ратишту, отишао у инвалидску пензију. Иза себе је оставио ћерку, супругу, брата и родитеље.