НЕ сећам се да сам ударао и убио мајку. Последње чега се сећам од тог дана је да сам био са девојком. Од следећег тренутка имам прекид свести, тотално замрачење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЗЛОЧИН У БЕОГРАДСКОМ НАСЕЉУ КАЛУЂЕРИЦА Ашовом убио мајку, трагедији је претходила свађа (ФОТО)

Ово је у уторак у Вишем јавном тужилаштву у Београду изјавио Миљан З. (31), који је у протеклу недељу, како се сумњичи, са више удараца ашовом по глави усмртио мајку Босанку З. (58) у београдском насељу Калуђерица. Шта је претходило крвавој трагедији у Улици Стевана Синђелића, где је ова породица живела као подстанари, само се нагађа. Злочин се догодио док Миљанов отац, а Босанкин супруг Коста, није био код куће.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЗЛОЧИН НА ВИДИКОВЦУ: Ножем распорио мајку од стомака до врата, осуђен на 13 година затвора

- Седео сам у кући и ручао када сам зачуо јауке и дозивање у помоћ - испричао је први комшија ове породице. - Ћерка је изашла напоље и чула комшију Косту како виче: "Зовите брзо Хитну и полицију!" Она је одмах окренула 192. Тек касније смо сазнали шта се догодило.

НИКО НЕ ЗНА ЗА СУКОБЕ ОВА породица се у Калуђерицу доселила из Сомбора пре неколико година. Да постоје сукоби унутар породице нико није знао нити је пријављивано породично насиље. Миљан З. је, наводно, био осуђиван пре неколико година због учествовања у тучи са смртним исходом.

Како сазнајемо, када се Коста З. вратио кући, чим је крочио у двориште, затекао га је језив призор. Супруга је лежала у локви крви, а поред ње је стајао њихов син, који је ћутао и зурио у једну тачку. Он није покушао да бежи и мирно је сачекао долазак полицијске патроле која га је одмах ухапсила.

Поред, насмрт претучене Босанке З., инспектори су пронашли и ашов са траговима злочина. Он је однет на вештачење. Неки од комшија су испричали да су, пре Костиног позива за помоћ, чули галаму која је долазила из њиховог дворишта. Наводно, мајка и син су се жестоко свађали, а онда је све утихнуло.

У полицији је Миљан З. био у шоку, и, према незваничним сазнањима, није био у стању да изнесе одбрану. Одређено му је задржавање до 48 сати, а по истеку, са кривичном пријавом за тешко убиство, приведен је у Више јавно тужилаштво. После испитивања, надлежни тужилац је наложио да се обаве психијатријска и друга вештачења Миљана З. Поред тога, у наставку истраге за брутално убиство, биће испитан његов отац, али и најближе комшије. Међу сведоцима ће се наћи и девојка са којом је Миљан, према сопственим тврдњама, био пре стравичног злочина.