Искасапили пса, осуђени на 16 месеци

Ј. Д. Љ.

понедељак, 15. 04. 2019. у 21:19

Искасапили пса, осуђени на 16 месеци

Марко Ђурђевић и Катарина Поповић

У обреновачком суду изречена пресуда Марку Ђурђевићу и Катарини Поповић. Наводни чланови секте снимили убиство животиње и објавили на "Фејсбуку"

МАРКО Ђурђевић из Обреновца и Катарина Поповић из Земуна осуђени су у понедељак у обреновачком Основном суду на укупно 16 месеци затвора, јер су се у децембру прошле године иживљавали над псом, којег су потом заклали, све то снимили камером и преко "Фејсбука" уживо преносили.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Секта брутално убила пса, огласио се и Стефановић (ВИДЕО)

Суд је Марка Ђурђевића осудио на девет, док је Катарина Поповић добила седам месеци робије. После изрицања пресуде обоје су, уз јаке мере обезбеђења и на споредни улаз зграде, изведени из суда и одмах упућени на издржавање затворске казне. Изрицање пресуде, као и претходно суђење, било је иза затворених врата. Обезбеђење је, по налогу надлежних из суда, забранило улаз већој групи грађана. Педесетак људи желело је да уђе у судницу, а из ње су избачени и - новинари.

Подсетимо, крајем децембра прошле године, јавност је узнемирио видео-снимак на којем се виде двоје младих људи, наводних чланова секте "Кефо зоте", како муче и крвнички убијају недужног пса у обреновачком насељу Забрежје. Младић са капуљачом на глави најпре задобија поверење пса, чешкајући га и тихо му певајући речи "кефо зоте". Већ следећег трена, он наводи пса да легне, забија му нож у тело и ту га држи неко време, док животиња најстрашније завија од бола. Ђурђевић ту не стаје, него псу стопалом притиска њушку, не престајући да певуши, чак ни када пас зацвили и последњи пут, док Катарина Поповић, све то мирно посматра, смеје се и снима телефоном.


БИЛИ ПОД ДЕЈСТВОМ НАРКОТИКА?

МАРКО Ђурђевић и Катарина Поповић су врло брзо након злочина идентификовани и ухапшени. Од тада су у притвору, а пред судом су се бранили да се ничега не сећају и да су били под дејством наркотика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Traper

15.04.2019. 22:47

Ja bih im dao malo vece kazne ali dobro je mogu u zivot da se kladim da sve to sto su uradili psu mogu i coveku

NeckoPerecko

16.04.2019. 05:52

A sta treba 20 godina zatvora? Pa po 9 meseci dobijaju silovatelji dece, ubice i narko dileri. Ovi dvoje su jos ostro i kaznjeni. Koliko njih koji su decu silovali, brane se sa slobode kao neuracunljivi.

Ksenija

16.04.2019. 13:02

Sramota...pa ministar je rekao da za to treba da dobiju maksimalnu kaznu....sramota...trebali su najmanje dobiti po 5 godina...sramota što sud nije dozvolio ni novinarima ni gradjanima da budu prisutni pri izricanju presude....bezdušnici i sektaši se provukli po ko zna koji put NAŽALOST..Bedni otpad treba uništiti

Dragan

16.04.2019. 13:43

И треба да су кажњени. Но, у србији се по разним кланицама свакодневно касапи стотине и хиљаде животиња, тако да је овај чин с једне стране лицемеран. Кланице су паклена места на земљи у којима се касапе тела животиња, убија милосрђе у људским срцима и од човека прави монструма.

Гага

16.04.2019. 18:46

@Маја. Ти то не можеш да знаш. Никад ниси била иза решетака. Слажем се, треба их примерно казнити.

Slavica Mazak Bešlić

12.06.2019. 07:35

Javni tužilac bi morao da se žali zbog premale kazne koja ne može ostvariti svrhu kažnjavanja.