У НОВОПАЗАРСКОМ Основном суду у среду је на три године и девет месеци затвора осуђен Елведин Д. (30) из Новог Пазара који се теретио да је крајем јануара ове године сексуално напаствовао две дванаестогодишње девојчице. Пресуда је првостепена и осуђени има право жалбе Апелационом суду у Крагујевцу.

Елведин Д. је ова кривична дела, како се сумњичио, починио док је носио наногвицу и издржавао казну за друга кривична дела за која је раније био осуђен. За нападе је наводно користио време предвиђено за шетњу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У НОВОМ ПАЗАРУ: Осумњичени наводно хтео насилно да скине девојчицу (9) у згради (ВИДЕО)


Осуђени Новопазарац оглашен је кривим за извршење два кривична дела - недозвољена полна радња, и за оба је добио по две године затвора, након чега му је изречена јединствена казна од три године и девет месеци затвора. До правоснажности пресуде остаће у притвору.

Како су "Новости" раније писале, Елведин Д. се терети да је најпре у Старој лучној згради напао једну дванаестогодишњу девојчицу, а потом, да је, дан касније, у улазу зграде "Бор" намамио другу дванаестогодишњакињу. Њу је, обећавајући јој да ће постати манеканка, наводно покушао да загрли и додирује по интимним деловима тела. Ухапшен је након што су прегледани снимци са сигурносних камера.