Игор Србин осуђен на доживотну робију због убиства у Италији

Танјуг

25. 03. 2019. у 16:58

Игор Србин осуђен на доживотну робију због убиства у Италији

Игор Вацлавић

Норберт Фехер, познат као Игор Вацлавић убио је бармена Давидеа Фабрија и добровољног заштитника животне средине Валерија Верија 2017. у провинцијама Болоња и Ферара
Србин Норберт Фехер, познат као Игор Вацлавић или "Игор Србин" или "Игор Рус" добио је данас доживотну казну затвора за убиство бармена Давидеа Фабрија и добровољног заштитника животне средине Валерија Верија 1. и 8. априла 2017. у провинцијама Болоња и Ферара.

Прочитајте још:Игор Вацлавић остаје у Шпанији

Он је 30. јануара саопштио суду у Болоњи преко видео линка из притвора у Сарагоси да је пуцао на своје две италијанске жртве "јер су они за мене били полицајци и морао сам да их оборим", пренела је Анса.

Фехер је притом мислио на наводно убиство Верија 8. априла и покушај убиства локалног полицајца који је био у патроли са Веријем у близини Фераре тог дана Марком Раваљијом, који је озбиљно повређен.

Он је рекао да има кодекс да никада не издаје своје пријатеље, мислећи на људе који му помажу док је у бекству.

"Морао сам да сломим све на свом путу", рекао је Фехер и додао да се вратио у Шпанију по своју Библију.

Прочитајте још:Вацлавић убио још тројицу пре хапшења


Фехер је оптужен прошлог априла за убиство бармена Давидеа Фабрија и Верија код Болоње и Фераре априла 2017.

На захтев тужиоца, Фехер је навео да је користио најмање шест псеудонима.

Оптужен је за 11 злочина укључујући убиство, навео је извор из суда.

Фехер се налази у затвору у Сарагоси у Шпанији где је оптужен за још три убиства које је починио пре него што је ухапшен децембра 2017. године.

Он је признао два убиства у Италији и три у Шпанији пред шпанским судијом средином децембра 2017, али је одбио да одговара на питања италијанских тужилаца позивајући се на право да ћути.

Фехер (37) ухапшен је 15. децембра након пуцњаве у којој су три убијене особе, укључујући два члана шпанске Цивилне полиције.

Игор Вацлавић, који је рођен у Србији 1981. године, каже да је користио 18 различитих идентитета у осам држава.

Он је рекао да је стигао у Шпанију септембра 2017. и сложио се да му буде суђено у Италији за злочине за које је тамо оптужен.

Шпанија је саопштила да га неће изручити Италији док не буде одговарао за злочине које је починио у Шпанији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Рашо

25.03.2019. 17:15

"Србин Норберт Фехер, познат као Игор... "? Никада и нигде нисам чуо да се неки Србин овако звао! Овај монструм можда има држављанство Србије али Србин није.

maniks

25.03.2019. 18:06

Ovaj je Srbin toliko koliko sam ja Englez,. pu,pu, daleko bilo.Ovakve naslove treba izbaciti , laz samo da se napakosti Srbima.Neobjavljujete prave komentare a ovakve gluposti skoro svaki dan.

sitnica

25.03.2019. 18:10

ko mu je dao taj nadimak ga je uvrnuo dobije je bar duplo vise na "srpstvo" nego sto bi redovno

BOŽA ZEMUNAC

25.03.2019. 18:20

Srbin ? A ha ha haaa.Ne znam ni jednog Srbina sa takvim imenom.Sve mi se čini da će i Hitlera da proglase Srbinom.

Ilija

25.03.2019. 18:28

Sad koja god budaletina rodjena u Srbiji napravi u svetu zlocin odmah ga nazivaju Srbinom. Treba da protestvujemo kod tih medijskih kuca.

Aleksandar

25.03.2019. 19:01

Kad kazu da Srbija treba da bude zemlja Srba i ostalih onda je problem, kazu treba da je gradjanska zemlja..a onda kad individua koja je rodjena u Srbiji a poreklom je Madjarske navionalnosti pocini nesto lose to se karakterise kao Srbinom !!!

Zika

25.03.2019. 21:18

Naravno da je Srbin svako ko je rodjen u Srbiji ili ko ima srpsko drzavljanstvo, kao sto je i onaj sto je rodjen u Nemackoj, a ima tursko poreklo. U Americi je svako Amerikanac pa bilo da je belac, crnac ili Indijanac.

драгана

26.03.2019. 11:39

@Zika - Jedno je drzavljanstvo, a drugo je nacionalnost."Bosanci" su najbolji - školski primer tome (Bosanci su pod znacima navoda namerno.Pametni znaju zašto).

Stranac

27.03.2019. 12:40

Nezaboravimo Koliko se Stranaca Doselilo u Srbiju u Zadnjih 30 Godina Mora da im Prija Vazduh , :-)