МОЈ муж је поштено живео и радио. Упознали смо се почетком деведесетих, заједно смо живели скоро 20 година и никада нисам чула да је причао о неком нелегалном послу. Добро је зарађивао као припадник Посебних јединица МУП Србије. Често је због задатака био ван куће на дуже време. Боравио је и у Либији и за то му је на рачун уплаћено 100.000 долара. Примао је плату од МУП и на руке, као и накнаду за одвојен живот. Не знам тачно колико, али знам да му је плата била велика. Живели смо од ње и уштедели.

Ово је у среду пред Специјалним судом изјавила Драгиња Бајић, удовица Витомира Бајића, означеног као припадник групе Дарка Шарића. Он је, према званичним подацима, у другој половини 2011. године извршио самоубиство у италијанском затвору "Комо", где се нашао због сумње да је трговао наркотицима. Драгињи се, као и још четворици оптужених, на терет ставља кривично дело прање пара. Они су, како се тврди, пребацивали Бајићеву имовину на своја имена, како би се прикрила чињеница да је Витомир прави власник некретнина, чија се вредност процењује на више од два милиона евра.

Прочитајте још - Мистериозна смрт Шарићевог ортака

- Нисам крива и нисам починила никакво кривично дело и то показује сва документација коју сам предала суду - казала је Драгиња Бајић. - Кад смо почетком деведесетих година почели да живимо заједно, имао је уштеђевину у маркама, кад је мењао у евре добио је 150.000 евра. Познато ми је да је давао позајмице, од којих је имао мању корист. Бавио се и препродајом аутомобила. Током 1998. године градили смо кућу на Видиковцу и то када је добио паре зарађене боравком у Либији, купили смо стан и локал, које смо касније продали.

Оптужена је тврдила да су све некретнине куповане од легално зарађених пара, наводећи и да је и њена породица добростојећа и да са братом у Босни има плантаже ароније и малина, од којих се добро зарађује. Навела је и да су током 2006. године купили стан на Новом Београду, који је предмет оптужбе, а који је четири године касније продат оптуженом Жељку Папићу. Казала је и да је после смрти мужа, Жељко рекао да може да живи у њему, да за то не треба ништа да му плаћа, осим рачуна.

Прочитајте још - "Скенер" открио и пераче пара Дарка Шарића!

Поред Драгиње и Жељка Папића, оптужени су и приватник Немања Обрадовић, Небојша Ђокић, власник и директор фирме "Паркет планет", као и некадашњи фудбалер Зоран Његуш. Везано за Његуша, Тужилаштво тврди да је Бајићу продао своје локале на Златибору, који нису пребачени на Витомирово име. Драгиња је у среду објаснила да је Витомир по њеном брату послао 100.000 евра капаре:

- Кад је Витомир умро, звао ме је Зоран и тражио да се исплати остатак новца, али смо се на крају договорили да ипак врати капару. Половину од 50.000 евра ми је у кешу вратио одмах, а остатак је враћао месечно од закупа локала.

Специјални суд у Београду Фото Н. Скендерија

У данашњем наставку суђења своју одбрану изнеће Зоран Његуш, који је, као и сви оптужени на почетку главног претреса, негирао кривицу.

СПОРНИ ЛОКАЛИ

ПРЕМА тврдњама Тужилаштва, спорно је пет локала и један угоститељски објекат на Златибору, као и стан од 150 квадратних метара са гаражом у Новом Београду и удео у привредном друштву "Паркет планет". У њега је уложен готов новац у износу од 90.800.000 динара. Тужилаштво тврди да ни покојни Витомир Бајић, а ни оптужени, нису имали законитих прихода из којих би се оправдала куповина локала, станова и удела у привредном друштву.