Настрадао јер је ишао у продавницу, умро месец дана после батина

С. БАБОВИЋ

среда, 20. 03. 2019. у 07:30

Настрадао јер је ишао у продавницу, умро месец дана после батина

Пријатељи и рођаци Милутина Петровића Фото С. Бабовић

Кобни епилог напада на брачни пар Петровић у селу Избеници. Лекари никада нису видели старије људе тако изобличене од повреда

У КЛИНИЧКОМ центру Ниш, месец и по дана након тешких батина које је добио у свом селу, у недељу је преминуо Милутин Петровић (64) из Избенице код Варварина. Несрећни човек је са супругом Слађаном (59) кобног 8. фебруара кренуо до сеоске продавнице да купи основне намирнице. Петровићи су пребијени под околностима које се још увек истражују, а Основно јавно тужилаштво у Крушевцу наложило је обдукцију. Милутин је у уторак сахрањен у родном селу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕДА БАЧЕН СА ПОТПОРНОГ ЗИДА: Пили цео дан испред продавнице, па напали купце и пролазнике; Међу повређенима и полицајац

Након пребијања брачног пара, али и повређивања још две особе, као и полицајца који је интервенисао због инцидента, ухапшени су мештани Избенице, Лазар М. (25) и Саша Ж. (43). Несрећни Петровић није имао много шансе да преживи, јер је, између осталог, бачен са потпорног зида код продавнице!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕЗАПАМЋЕН ХУЛИГАНСКИ ПИР КОД ВАРВАРИНА: Пијана браћа тукла и раније

- Знам га од малих ногу, такорећи 60 година, и ништа лоше за њега није могло да се каже - сведочи за "Новости" Станомир Аранђеловић, пријатељ сада покојног Милутина.

- Био је добар, повучен, није био провокатор и проблематичан. Тог дана је само отишао са женом до продавнице, то је све...

БРАЋА ИМАЈУ ДОСИЈЕ ОСУМЊИЧЕНИ Лазар М. (25) и Саша Ж. (43) имају богат полицијски досије, потврђено је "Новостима" из више извора. Млађи осумњичени иза себе има више кривичних дела, осуђиван је за крађу, пријављиван за насиље, ремећење јавног реда и мира и био је у затвору. Старији осумњичени је осуђиван или пријављиван за ситне крађе.

Претучене Петровиће је полиција превезла до Дома здравља у Варварину, чији су лекари потврдили за "Новости" да никада нису видели старије људе тако изобличене од батина. Слађана је задржана на лечењу у Општој болници у Крушевцу, а Милутин превезен за Ургентни центар у Нишу, где је констатовано да је животно угрожен, са тешком повредом главе и трбуха. Интубиран је и прикључен на апарат за вештачку вентилацију. Како сазнајемо, борба за његов живот трајала је све до недеље у 22 сата.

- Веома нам је тешко, да ли је тако морало да буде - само је успела да нам каже очајна удовица Слађана Петровић, коју брижно пазе рођаци. Она и њен супруг нису имали деце и живели су скромно од услужне сече дрва.

Основно тужилаштво у Крушевцу истражује случај браће која су ухапшена због сумње да су извршила кривична дела тешка телесна повреда и насилничко понашање, а један од њих се сумњичи и за напад на полицајца. Детаљно се проверава ко је какву улогу имао у безумном дивљању.

- Након резултата обдукције разматраће се и квалификација кривичних дела из поднете кривичне пријаве од које зависи и даље поступање тужилаштва - каже, за "Новости", јавни тужилац Драган Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Анти Антифа

20.03.2019. 07:56

Заложимо се за повратак смртне казне! Одкада Србија примењује тзв.ЕУнијске стандарде накотило се манијака,педофила,педера,убица и разниј других изопачених ликова

Veljko

20.03.2019. 08:08

El stolica je blaga stvar za ovakve ljude. Prebit na smrt covjeka koji je jednom nogom u grobu je za smrtnu kaznu.

Majstor krvaris

20.03.2019. 09:00

Ljudi prebijeni u centru sela i naočigled mnogih mestana a od strane poznatih nasilnika. Mesec dana kasnije picija još uvek istražuje okolnosti. Čekaj bre ko je ovde lud.