Приштина скрива Ивановићеве убице

В. Н.

субота, 16. 03. 2019. у 09:17

Приштина скрива Ивановићеве убице

Оливер Ивановић / Фото Танјуг

Ни после 14 месеци на Косову без озбиљне истраге о убиству лидера ГИ СДП

ИСТРАГА Србије о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића веома је спора, али напредује. Очигледно неко то дојављује Приштини, па је паника код Албанаца још већа.

Ово је рекао данас председник Србије Александар Вучић и нагласио да је спреман да стане пред, како је казао, сваки истражни орган Србије и да му је ужасна прича приштинских власти да је умешан у то убиство.

- Срам вас било, лажови једни јадни! Сваког убицу бих сместио иза решетака да никад не изађе. Ти људи ваљда полазе од себе, знају за шта су они способни па замишљају да могу и други то да раде - рекао је Вучић новинарима у селу Рогљево у обиласку Борског округа у кампањи "будућност Србије".

Према његовим речима, исте оптужбе чује и од појединих политичара из Србије. Указује и на то да је био много ближи са Ивановићем него они који га данас бране, о чему, како је рекао, могу да посведоче поједини чланови Ивановићеве породице.

- Немају доказе, знају они ко није починио убиство, ако не знају баш до краја ко је учествовао у томе - казао је Вучић. - У наредном периоду моћи ћемо да кажемо и име починиоца. - Већ сада имамо одређене сумње, само тражимо одређене потврде. Имамо многа сазнања добијена на чудан начин, посредним путем јер нисмо имали право на вршење увиђаја, њихов тужилац из Приштине показао је неку врсту професионалности у односу на ове њихове који су мислили да ћу да се уплашим.

Потпредседник Владе Србије и министар полиције Небојша Стефановић каже да су изјаве из Приштине о наводној умешаности Београда у убиство Ивановића политичка злоупотреба, а да је истрага Србије показала да кривце и налогодавце за то убиство не треба тражити међу Србима.

- Ми не желимо да изађемо са више информација управо јер се понашамо као озбиљна земља и држава. Изаћи ћемо кад будемо могли да докажемо све оно што су индиције и тврдње - рекао је Стефановић за РТС.


СРБИЈА НИЈЕ СЛАБА, НЕЋЕ ЈЕ ПОНИЖАВАТИ ПРЕМА Вучићевим речима, приштинске власти га доживљавају као најтежег непријатеља независног Косова. - Не дозвољавам да Србија буде ни мала, ни слаба и никада нећу дозволити да је неко понижава - рекао је Вучић.

Наводећи да је сада јасно да су се власти у Приштини уплашиле међународног трибунала, који треба да казни злочине над Србима, Стефановић указује на то и да оне или прикривају праве убице и налогодавце, или не желе да се до решења дође.

Супруга убијеног Ивановића, Милена, каже да су изјаве из Приштине о убиству њеног супруга атак на Оливера, али и на Србију.

- Апелујем на све који имају доказе и праве информације да се обрате надлежним органима, да у супротном ћуте и помогну да се ово убиство реши до краја, и једном за сва времена престанемо да сакупљамо политичке поене на трагедији једне породице - рекла је јуче Милена, изразивши уверење да је могуће и да ће се открити ко је убио Ивановића.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је испред просторија те странке у северном делу Косовске Митровице 16. јануара 2018. године. Из ГИ СДП данас је саопштено да истрага тапка у месту и да "неко жели да се злочин заташка".

Милена са сином Богданом, недавно на Оливеровом гробу / Фото З. Јовановић


УБИСТВО ОЛИВЕРА, ПОВОД ЗА НОВЕ НАПАДЕ

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин оценио је да Приштина не жели да се реши убиство Оливера Ивановића, као и да Ивановићеву смрт користи као повод за нападе на Србе и на председника Александра Вучића.

- Такозвани министар правде у Влади у Приштини није осетио потребу да објасни зашто на Косову и Метохији има толико убијених, опљачканих и протераних Срба, а тако мало осуђених за злочине над њима - рекао је Вулин реагујући на изјаву Абеларда Тахирија да је "председник Србије одговоран за давање налога за убиство Оливера Ивановића"

Вулин подсећа и да за безбројне нападе на Србе, пљачке и рањавања, готово нико није одговарао, каo ни за протераних 250.000 Срба, спаљене цркве...Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (53)

Elena

16.03.2019. 10:09

Pomaka u istrazi nema,Albanci ništa ne čine kako bi se rasvetlilo ubistvo Ivanovića.

Milica

16.03.2019. 11:02

Ponasanje Pristinskih organa je nedopustivo, trebalo bi da casno obavljaju svoj posao i pronadju prave ubice Olivera.

Manojlo

16.03.2019. 14:03

Albancima je Srbija za sve kriva. Počinioci moraju biti što pre pronadjeni i sankcionisani.

caca

16.03.2019. 14:20

Pristina je spremna na mnoga zlodela,pa joj nije problem ni politiku da zloupotrebi u svoju korist!!!

Ivana

16.03.2019. 17:11

Ubistvo Olivera Ivanovića je bilo planirano, zašto krivci još uvek nisu pronadjeni? Albanci namerno sabotiraju istragu kako se istina ne bi otkrila.

Sara

16.03.2019. 18:49

Da je Pristina htela da resi ubistvo Olivera ona bi ga odavno resila.Oliverova porodica zasluzuje istinu.

Vojslav

17.03.2019. 01:45

Priština namerno sabotira istragu, jer su oni krivci za taj gnusni zločin.

Nikola

17.03.2019. 02:17

To se znalo od samog početka ko je nalogodavac.Licemerje Prištine je providno.