ИВАНА је сва модра, немоћна и скоро у несвести лежала на кревету. Сва је била обливена крвљу, чак јој је и из уста цурила. Одједном, као да сам обневидела од шока, сем ње, бесмоћне, ништа друго нисам видела. Уплашено сам панично узвикивала: "Устани, устани..." Страхујући да се на вратима не појави Ђорђе, буквално сам је зграбила, и са петог спрата, на рукама изнела напоље и позвала такси.

Овако Љубица Пантелић (20) описује заструшујућу сцену када је у уторак нешто пре 14 часова дошла у стан у Косовској 4 на позив своје другарице Иване Ф. (22) из Бановог Поља код Богатића, коју је, како се сумња, брутално претукао Ђорђе Л. (24) из Клење.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ''ТУКАО САМ ЈЕ, АЛИ НИСАМ ХТЕО ДА ОДЕ ТАКО ДАЛЕКО'': Скандалозна одбрана младића који се сатима зверски иживљавао над девојком

ТРАЖИО ОПРОШТАЈ ЂОРЂЕ је после свега што се догодило, Ивани послао поруку, извињавао се и молио је да му опрости. Још је написао: "Ово није требало да се деси!"

- У моменту нисам знала шта да радим, али сам је таксијем одвела у Ургентни центар. Плашила сам се за њен живот, јер је била у врло лошем стању, није могла да говори - препричава нам Љубица, додајући да је Ивана пре тога позвала преко мобилног и једва чујним гласом, готово неразговетним, рекла да је Ђорђе претукао. - Понављала је да не идемо у болницу, очигледно није била свесна свих својих повреда, али је нисам послушала.

По другаричиним речима, Ивана је имала видљиве опекотине по рукама, на којима је недостајала кожа. Већ израњаване прсте јој је газио са патикама на ногама. На пегли су остали трагови Иванине коже.

- Некако је успела једва да ми каже неколико реченица шта јој се десило - још видно узнемирено наставља Љубица. - Када је лекарима рекла како је задобила толике повреде, они су позвали полицију. - Док инспектори нису дошли, кроз нека врата за медицинско особље сам је провела до дворишта и ту смо се заклониле. Страховала сам да не наиђе Ђорђе, који је убрзо после тога и стигао.

Док је Љубица на тренутак изашла из "скровишта" да телефонира својој рођеној сестри, Ђорђе је, како каже, видео и питао где је Ивана. Рекла му је да се спаковала и отишла кући у Баново Поље.

- Још ме питао да ли смо морале да дођемо у Ургентни - присећа се Љубица, додајући да је младић у тим тренуцима био успаничен. - Када је дошла полиција рекао им је да је он тек дошао и да иде са посла. Казао је да је девојци ударио два шамара. Одвели су га. Али ни тада нисмо одахнуле. Сви су били ужаснути њеним повредама по ногама, траговима вреле пегле по рукама, врату. Инспектор Стеван је све време био са нама, храбрио нас и бодрио, и неизмерно сам му због тога захвална.

Ђорђе Л. / Фото Фејсбук

Описујући Иванину и Ђорђеву емотивну везу, Љубица каже да је младић био посесиван и љубоморан. Девојку је током двогодишње везе често малтретирао психички и физички. А она је ћутала и трпела, јер јој је претио.

- Говорио јој је да ће наудити њеним родитељима и брату ако каже - наставља готово плачним гласом храбра Љубица. - Сваки час је зивкао преко телефона, проверавао где је и са ким. Када би дошла код мене и моје старије сестре Јованке, звао је по неколико пута распитујући се ко је ту. Он је њу често тукао, падала би у несвест, а он би је онда стављао под туш да дође себи. Скидао је голу.

Сестре Пантелић су Ивану од октобра прошле године, када је дошла у Нови Сад, наговарале да пређе код њих, али се она, по Љубичиним речима, плашила да напусти Ђорђа.

- Родитељи су виђали на њој модрице, али она је говорила да је пала - присећа се другарица. - Никада нисам ишла код ње када је тамо Ђорђе, иако га познајем из родног места, где смо десет година играли у фолклору. Од свих је крила пакао кроз који је пролазила. Она је сада у болници, ране ће зацелити, а оне на души, дуго ће носити. Сестра и ја бринућемо даље о њој. Она је сада моја друга сестра!

Здравствено стање Иване Филиповић, која поред прелома више ребара има и пробијену плућну марамицу, стабилно је, речено нам је у Институту за плућне болести у Сремској Каменици, где се налази на лечењу.

- Пацијенткиња је добро и опоравак иде набоље - кажу у овој здравственој установи.

Ђорђу Л. одмах су изречене и хитне мере. Наређено му је да напусти стан, а забрањено му је да прилази жртви. У међувремену му је одређено задржавање до 48 сати. Осумњичен је за насиље у породици и наношење тешких повреда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕПОЈМЉИВО ИЖИВЉАВАЊЕ: Сатима је тукао девојку, пржио пеглом и секао ножем (ФОТО)

РАСПИТИВАЛА СЕ КАКО ЈЕ

МАЈКА осумњиченог Ђорђа Л. је преко телефона позвала Ивану и са њом разговарала.

- Рекла је да јој је жао, распитивала се како је - каже Љубица. - Други пут када су позвали, није одговорила на позив.