Кријумчарима Албанаца преко Тисе укупно 47 година затвора

Танјуг

среда, 13. 03. 2019. у 16:50

Кријумчарима Албанаца преко Тисе укупно 47 година затвора

Илустрација
Фото: Depositphotos.com

Специјални суд у Београду осудио је данас на укупно 47 година затвора деветоро од 10 оптужених за кријумчарење илегалних миграната, Албанаца са Косова и Метохије, у Мађарску преко реке Тисе
Специјални суд у Београду осудио је данас на укупно 47 година затвора деветоро од 10 оптужених за кријумчарење илегалних миграната, Албанаца са Косова и Метохије, у Мађарску преко реке Тисе.

Током криминалних радњи 14. октобра 2009. године у Тиси се утопило 15 илегалних миграната.

Јосип Ђурашевић и Арифи Себехудин осуђени су на по девет година затвора.

Горан Маравић добио је пет и по година затвора, Дејан Безег пет, Ридван Дестани пет година и осам месеци, Атила Шипош и Јованка Коледин по три године, Ардин Исени три године и осам месеци, а Абедин Исени три године и четири месеца.

Они су осуђени због кривичних дела удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Прочитајте још - У Тиси нађено шесто тело косовских Албанаца


Јосо Каримовић је ослобођен од оптужби.

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је прву којом је девет од 10 оптужених било осуђено, укинуо Апелационо суд и наложио да се суђење понови.

И на нову пресуду и тужилаштво за организовани криминал и одбрана имају право да уложе жалбе Апелационом суду у Београду.

Илегални мигранти су најпре пребацивани са Косова и Метохије до Кончуља, а затим до Суботице, где су скривани у објектима илегалног смештаја, одакле су, у погодном тренутку, илегално пребацивани у Мађарску, преко Тисе и граничних прелаза Хоргош и Келебија.

Од 15 илегалних миграната који су се утопили покушавајући да пређу у Мађарску, половина преминулих била су деца узраста од годину дана па навише, док другу половину преминулих чине њихови родитељи, такође млађе доби.

Само је један човек успео је да исплива и спасе своје двоје деце, од укупно 18 илегалних миграната.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације