МАЛОЛЕТНИ А. О. (15) из Бачке Тополе пронађен је у уторак ујутру мртав у дому свог друга Валентина Башића (20) у Улици Беле Бартока, на рубу насеља. Тело дечака пронашао је његов отац Андор који је дошао да потражи сина, јер се није вратио кући.

Како нам је у уторак испричао Валентин, А. О. је дошао код њега пола часа иза поноћи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ТРАГЕДИЈА КОД УЖИЦА: Дечак се обесио у дворишту куће

- Сели смо у собу и причали. Жалио се на главобољу и спомињао бруфен, али овде ништа није попио, пили смо само сок, слушали музику и причали - каже нам видно потресени младић. - Недавно га је оставила девојка и то је јако тешко поднео. Није му се ишло кући и хтео је да остане овде да спава. Рекао сам да нема проблема и пробудио баку да код ње у собу легне, јер тамо има више места. Око два сата смо заспали.

Причу свог праунука потврђује старица Каталин Хајтман, додајући да им је донела ћебад и креветнину и уступила собу.

- Око девет сати ујутру сам отишла до баште када је дошао Андор и питао за свог сина. Показала сам му да су обојица у соби и да још спавају - додаје Каталин. - Он је ушао унутра и одмах изашао и викао да му је дете мртво и чудио се како то нисам видела. Како да видим када нисам ни улазила унутра, мислила сам да спавају. Било је страшно, човек је викао да се пробуди и устане, али он је био мртав. Страшан шок за све нас.

НЕМА ТРАГОВА НАСИЉА ИСТРАГУ о смрти А. О. води Више јавно тужилаштво у Суботици, које је одмах наложило обдукцију преминулог дечака. - Док обдукција не буде завршена нико не може да каже шта је узрок смрти јер нема трагова насиља. По нашим сазнањима, био је само код друга - сазнајемо од извора блиског истрази.

Преминули дечак је завршио специјално одељење ОШ "Вук Караџић" на Криваји и није наставио школовање, већ је, да би имао за живот, радио сезонске послове. Највише времена је проводио код тетке Терезије, а по речима друга, тамо је више волео да буде него код куће, јер му је она помагала и бринула о њему.

Код тетке је био и у понедељак, а она га је, како каже, испратила око десет часова увече.

- Сваког дана је долазио. Тако је било и у понедељак. Попили смо кафу, испратила сам га и питала да ли иде кући. Он је рекао да иде и да ништа не бринем - сва у сузама прича нам Терезија Трибицки. - И даље сам у шоку од тога што се десило. Био је добар дечко, радио је да би имао неки динар. Шта год да је требало, он ми је помагао.

Шта се десило кобног понедељка увече показаће истрага, јер је и даље непознато где је дечак био откад је отишао од тетке до доласка код свог друга Валентина. У јавности се прича да је био на некој журки, али за то још нема званичних потврда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ТУГА: Дете (2) упало у рупу с водом и утопило се