ЗЛОЧИН НА ВИДИКОВЦУ: Ножем распорио мајку од стомака до врата, осуђен на 13 година затвора

Новости Онлине

12. 03. 2019. у 15:23

ЗЛОЧИН НА ВИДИКОВЦУ: Ножем распорио мајку од стомака до врата, осуђен на 13 година затвора

Место злочина Фото: Милена Анђела Мишић Атанацковић

Милан Станковић у Улици видиковачки венац 108 2017. године убио мајку Злату, па побегао. Ухваћен неколико дана после злочина у Пироту

ВИШИ суд у Београду осудио је Милана Станковића на 13 година затвора за убиство мајке Злате 2017. у стану на Видиковцу. Он је био оптужен за обично убиство, а судија му је придужила притвор.

Станковић након што је ножем распорио мајку од стомака до врата, побегао из града, иако је наговестио самоубиство у СМС поруци коју је послао бившој супрузи одмах после крвавог пира.

"Убио сам мајку, а сад ћу себе", писало је у поруци на коју Станковићева бивша жена није одмах реаговала, јер је то и раније радио. Након што је у среду безуспешно покушала да контактира прво са њим, а затим и са Златом, позвала је полицију, која је у стану на трећем спрату затекла стравичан призор.

Како сазнајемо из извора блиског истрази, син је мајку највероватније искасапио док су се стојећи расправљали, а пронађена је у локви крви, са лицем окренутим ка поду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ухапшен убица: Распорио мајку како би јој се осветио за пријаву?

- Злата је сина пријавила за викенд, када је дошла полиција и привела га у станицу на Видиковцу - рекле су тада комшије. - Он се у станици задржао кратко, тамо је уверавао полицајце да се он само шалио, а да је мајка луда и да је преувеличала целу ствар. Кад су га пустили, он се вратио и видите шта је урадио. Видео сам и њега те ноћи, опуштено је шетао испред зграде, а нисам могао ни да претпоставим да је на тако језив начин убио мајку!

Станковић је ухваћен неколико дана после злочина у Пироту.

СВИ ГА ИЗБЕГАВАЛИ

СТАНАРИМА у Улици видиковачки венац 108 је било чудно и кад су пре неколико дана видели мајку и сина како шетају испред зграде и носе кесе са пијаце, јер ју је често малтретирао.

- Он је полицији одавно познат, не само по малтретирању, већ и по коришћењу наркотика. Сви смо га избегавали - кажу комшије.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Vesna

12.03.2019. 17:39

Ubistvo “majke”, ako sudija zna šta znači majka, treba smatrati najtežim zločinom. Ne postoji opravdanje, za bilo koje ubistvo a za ubistvo majke smrtna kazna ili doživotna ( ali doživotna u rudniku, bez prava na dnevno svetlo ), tu nema 13 ili 20 godin, smrtna kazna.

Павле М. Дивнић

12.03.2019. 18:28

Господо из Новости, наслов би траба да гласи: Син наркоман* убио мајку. То много говори и о друштву и о самом акту. Игнорисњетакве чињенице повећава друштвену опсаност а рекација полиције, која се није заинтересовала за душевно здравље човек којипрети маци, је за сваку осуду!