РАФАЛИ су одјекивали у мојој близини, па сам уплашен кренуо пешке ка Куршумији. Дошао сам до места где има телефонског сигнала и позвао колеге, које су кренуле до мене. Рекао сам да пожуре, јер сам био забринут за своју безбедност.

Тако Миломир Стевановић (45), из Теслића, описује, за "Новости", драматичну ситуацију у којој се нашао у уторак, око 17 часова, када су запуцали Албанци из подујевских села. Све се догодило у селу Растелица, двадесетак километара удаљеном од Куршумлије, на самој административној линији са Косметом.

Стевановић, који је изводио послова за потребе предузећа "Србијашуме", у тренутку напада налазио се надомак контејнера у којем су смештени радници, а само пуком срећом није повређен.

Славиша Костић, код кога је запослен Стевановић, каже нам да су чести инциденти, односно напади Албанаца на његове раднике:

- Готово свакодневно упадају на нашу страну административне линије и секу шуме. Чујемо их, иако су 300-400 метара удаљени, јер су ово брдско-планиски предели. Чак су 2. јануара обили контејнер у којем су радници смештени. Велика је штета, око 200.000 динара. Сада сам још више забринут за безбедност радника.

Прочитајте још - ИНЦИДЕНТ КОД КУРШУМЛИЈЕ: Ово је човек на кога су пуцали Албанци

Пре неколико дана у Растелици су демолиране све куће чији власници, који углавом живе у Куршумлији, долазе повремено. Оно што вреди је украдено, остало је уништено.

Миломир Стевановић

- Из наше куће украли су моторну тестеру, тример, брусилицу и татину ловачку пушку са мецима. А сад сам чуо и да ми је нестао трактор са дрвима који је био у шуми - прича Урош Ераковић (37), који са родитељима викедом иде у Растелицу, где обрађују имање. - И они који лети бораве у селу, али и народ који је у близини административне линије са Косметом, веома је уплашен јер Албанци стално упадају из подујевских села.

Уништена кућа

И Радољуб Видић, председник куршумлијске општине, упозорава на угроженост сељана крај административне линије:

- Власници домаћинстава из Растелице долазили су да се жале због штете које су им нанели Албанци из подујевских села.

МУП: НИЈЕ ПРИЈАВЉЕН УПАД

ПОЛИЦИЈИ није пријављен никакав упад групе наоружаних људи на територију централне Србије са простора АП КиМ, а Полицијској станици Куршумлија прексиноћ су радници који су секли шуму у рејону села Растелица пријавили да су се чули пуцњи из правца АП КиМ - саопштио је МУП.

Полиција је у уторак, како се наводи, приликом редовне патроле у рејону села Растелица, уочила да је више кућа обијено, обавештени су власници, након чега је утврђено да је украдена једна ловачка пушка, моторна тестера и више комада различитог алата.

Обавештено је тужилаштво и утврђују се околности ових догађаја.