ГУБИТАК МЛАДИЋА БЕЗ ПОРОКА И МАНЕ: Потресан опроштај од младог спортисте, непрегледна колона уплаканих људи (ФОТО)

С.БАБОВИЋ

среда, 20. 02. 2019. у 17:42

ГУБИТАК МЛАДИЋА БЕЗ ПОРОКА И МАНЕ: Потресан опроштај од младог спортисте, непрегледна колона уплаканих људи (ФОТО)
Опроштај није могао бити потреснији од оног који су му заједно приредили породица и ФК "Јухор", чији дрес је требало да понесе у предстојећем првенству

ПОРОДИЦА, пријатељи и бројни спортисти опростили су се у среду од младог фудбалера Стефана Тодоровића(19) из Обрежа,који је у недељу напрасно преминуо на пријатељској утакмици са ФК "Слога" у Ћићевцу. Опроштај није могао бити потреснији од оног који су му заједно приредили породица и ФК "Јухор", чији дрес је требало да понесе у предстојећем првенству.

На десетине младих испунило је обрешке улице, обучени у мајицама са отштампаним Стефановим ликом, бројем 7, који је носио Стефанов фудбалски узор-Роналдо, и поруком "боли сваки тренутак без тебе"! Окупљање ожалошћених почело је у дворишту куће где је Стефан живео са рођеном тетком, хранитељком, Маријом Белкић и са њеним ћеркама Мајом и Силваном, до њихове удаје. Не зна се ко је теже поднео губитак узорног младића без порока и мане.

Прочитајте још - ТРАГЕДИЈА НА УТАКМИЦИ У ЋИЋЕВЦУ: Преминуо млади фудбалер!

- Никада ми ружну реч ниси рекао, никада ме ниси увредио, ниси ни умео да се посвађаш са тетком, са било ким - говорила је уплакана Марија Белкић, која се није одвајала од сандука, од дворишта куће све до три километра удаљеног Новог гробља где је покопан фудбалер, поред оца, Драгана.

Речи утехе и саучешћа породици упутио је Стефанов тренер, Радиша Јовичић, који је за "Новости" рекао да ће његови играчи цело првенство играти са црном траком око руке.

- Драги Стефане, приступио си нашем клубу пре само недељу дана, сви смо радовали твом доласку-рекао је Радиша Јовичић.- Нисмо имали времена ни да се добро упознамо.На првој провери на пријатељској утакмици против наших пријатеља из Ћићевца, напустио си нас само после 10 минута.Пре почетка изразио си жељу да играш у шпицу и носиш дрес број 7.Одлука клуба је да ти тај дрес поклањамо на опроштају и саветујемо све наредне генерације, да тај број припад једном младом узорном спортисти, који,на жалост, није више са нама. Нека ти је вечна слава, хвала ти за све што си учинио за нас и што ниси стигао.

Прочитајте још - ОВО ЈЕ МЛАДИ ФУДБАЛЕР КОЈИ ЈЕ ПРЕМИНУО НА УТАКМИЦИ: Покушали смо да му отворимо уста, извучемо језик, да дође себи, стварно јесте, а онда је издахнуо

На сахрани је прочитано и писамо Стефанове сестре од тетке, Силване Јеремић.

-Сећам се и памтићу сваки тренутак који сам са тобом провела и оних лепих и оних мање лепих, смеха, суза, радовања, лудорија,па чак и свађе с тобом нису биле свађе, јер ти ниси умео да изговориш погрдне и ружне речи-написала је између осталог Силвана.

ФУДБАЛЕРИ ЈУХОРА НОСИЛИ СТЕФАНОВ КОВЧЕГ

"Боли сваки тренутак без тебе"-опроштајна порука отштампана на мајцама које су носили пријатељи талентованог младића.

СЕЋАЊЕ НА ФУДБАЛЕРА

У ФК "Јухор" из Обрежа планирају да подигну спомен плочу посвећену фубдалеру Стефану Тодоровићу и поред тога што је код њих био још увек на проби и практично, није ни добио нову фудбалску легитимацију.Фудбалски клубови из Крушевца и Расинског округа, али и шире, као и фудбалски савези из Србије огласили су се поводом смрти Стефана Тодоровића. Поруке подршке, изјаве саучешћа породици и клубу стижу од тренутка када се ронела вест о несрећи.

ОБДУКЦИЈА

УЗРОК изненадне смрти фудбалера Стефана Тодоровића тренутно је непознат. Резултати обдукције нису стигли на адресу Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, речено је "Новостима".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

unuče,krug dvojke

21.02.2019. 14:38

Konačno jedan izveštaj o mladom i skromnom dečku i njegovoj tetki.Ovo je tuga i bol skromnog osvrta na zalostan kraj tako mladog dečka koji je zeleo da uspe u zivotu.Prekinut na samom početku.To više boli nego sto slika i tekstova.