Оптужени негирали отмицу Стеванића и пљачку, Бајић признао

Танјуг

20. 02. 2019. у 15:37

Оптужени негирали отмицу Стеванића и пљачку, Бајић признао
Оптужени за тзв. прву отмицу "земунског клана" 1997. године, негирали су пред Вишим судом у Београду да су 1997. године починили разбојништво, а током којег је био киднапован Новак Стеванић (22), који се недуго након тога убио
БЕОГРАД - Тројица оптужених за такозвану прву отмицу "земунског клана" 1997. године, негирала су пред Вишим судом у Београду да су 1997. године починили разбојништво, а током којег је био киднапован Новак Стеванић (22), који се недуго након тога убио.

Кривицу је на припремном рочишту пред судом, признао оптужени, некадашњи припадник "земунског клана" Никола Бајић, који издржава вишедеценијску казну због других злочина тог клана.

Оптужени су се на припремном рочишту кратко изјаснили о кривици, а детаљну одбрану моћи ће да изнесу на суђењу које је заказано за 18. април.

На оптуженичкој клупи, 21 годину касније, у овом случају седају припадник Жандармерије – Саша Ђајић, пензионисани полицајац Милан Радукић, као и некадашњи припадници "земунског клана" Горан Ристић и Никола Бајић.


Они се оптужницом терете за кривично дело разбојништво. Полицајци су у овом случају били ухапшени средином марта 2018. године, али је суд одбио да им одреди притвор.

Ристић је већ био у притвору због других кривичних дела, а Бајић у затвору где служи казну због кривичних дела за која је осуђен као припадник "земунског клана".

БАГЗИ И ЧУМЕ СВЕДОЦИ ТУЖИЛАШТВА ЗА ПРВУ ОТМИЦУ ЗЕМУНСКОГ КЛАНА

ТОКОМ суђења које предстоји, сведочиће двојица сведока сарадника Дејан Миленковић Багзи и Љубиша Буха Чуме као и други припадници овог клана који имају сазнања о том делу и биће испитани као сведоци тужилаштва.

Детаљи оптужнице нису саопштени, а полиција је након њиховог хапшења у марту саопштила да су тројица осумњичених Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на напознатој локацији где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака, навела је полиција.

Медији су пренели да је у овом делу учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против "земунског клана" сада покојни Зоран Вукојевић, као и вођа клана, такође убијен Душан Спасојевић.

Стеванићу су наводно оптужени пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима. Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био Ристић и потом га предали Спасојевићу, како би му младић рекао где су у кући њенових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Медији пишу да је ова – прва "отмица" клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, разрешена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Несрећни младић, током чије отмице су "земунци" опљачкали кућу његових родитеља и однели 100.000 марака и златни накит, после тортуре, убио се у априлу 1998.

Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације