Тело у фази распадања непознате особе пронађено је у суботу у шуми, у близини Кањиже, на северу Војводине. Леш је у таквом стању да на увиђају полиције није било могуће одредити да ли је у питању мушка или женска особа.


Такође није могуће чак ни претпоставити како је смрт наступила, јер је стање леша било језиво. Наиме, делови тела били су раздвојени, па се претпоставља да су леш комадале и животиње.


Засад је немогуће рећи да ли је реч о убиству, самоубиству или задесној смрти, али је избесно да је тело у шуми било дужи период.


Прочитајте још: СТРАВИЧАН ПРИЗОР КРАЈ ПОЖЕГЕ: Нашли леш у фази распадања обешен о грану


- Леш су случајно пронашли мештани који су ту прикупљали шипражје за огрев и о томе су одмах обавестили полицију. Засад немамо ближих информација о идентитету особе. Леш је толико стар и у таквом стању да полицијска екипа на увиђају није могла да одреди пол пронађене особе. Две детаље, пол, идентитет, као и узрок настанка смрти и приближно време када је смрт наступила, знаћемо тек када се заврши обдукција остатака тела. Ради тога је леш послат у Центар за судску медицине у Нови Сад- потврђено је “Новостима” у Основном јавном тужилаштву у Сенти.


Видљиви остаци одеће - Фото: Р. Шегрт

Шипражје у коме су грађани затекли леш налази се у непосредној близини града, надомак стамбеног блока Фиренца, стотинак метара иза игралишта за мали фудбал са вештачком травом. Претпоставља се да га нико до сада није приметио због снега. Тек када се снег отопио и када су сиромашнији грађани почели да сакупљају грање за огрев, наишли су на језив призор.


Занимљиво је да полицији у Кањижи у скорије време није били пријављених нестанака грађана тог места или околине.