Рођаци Лазар Марковић (25) и Саша Живановић (43), мештани села Избенице код Варварина, који су ухапшени у петак по подне због постојања основа сумње да су извршили кривична дела тешка телесна повреда и насилничко понашање, а Марковић и због напада на полицајца, имају богат полицијски досије, потврђено је, за “Новости”, из више извора.

Отуда заиста никога у овом забитом месту код Јухора није изненадило што је након целодневне пијанке испред две сеоске продавнице, како сазнајемо, најпре пребијен мештанин С. М. (65), потом је, према незваничним сазнањима, ударен и младић из суседног села Мариново, да би најгоре прошао брачни пар из Избенице, Милутин (64) и Слађана Петровић (59).

- Лазар и Саша су браћа од тетке, и када некога не туку, онда се њих двојица потуку, тако бар причају у Избеници - наводи незванично извор “Новости”. - Млађи осумњичени иза себе има више кривичних дела. Осуђиван је за крађу, пријављиван за насиље и ремећење јавног реда и мира, био је у затвору... Старији осумњичени је осуђиван или пријављиван за ситне крађе. Пороцима су обојица склони.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СУПРУЖНИЦИ ИЗОБЛИЧЕНИ ОД БАТИНА: Лекари били у шоку када су видели повреде; Није искључено да има још жртава пребијања у селу


Марковић, који живи са родитељима, рођеним братом и сестром, има проблема са алкохолом и наркотицима, а Живановић, кога је, како се прича, напустила супруга са троје деце, коцка се, поред тога што воли да попије.

- Прича се по селу да је Лазар када је био у нижим разредима основне школе из радозналости почео да пије. Наводно су га, као основца, затекли како лежи на поду с празном флашом ракије - износи незванично извор “Новости”. - Од тада, наводно, има одређених проблема. Добар је само кад је трезан.

Какво катастрофално понашање може да изазове алкохол у комбинацији с психичким растројством, показало се у петак, када је брачни пар Петровић, на несрећу, пролазио поред продавнице где су пијанчили Марковић и Живановића.

БОРБА ЗА ЖИВОТ МИЛУТИНА ПЕТРОВИЋА КАКО сазнајемо, у суботу је настављена борба за живот Милутина Петровић, који је претходне ноћи из крушевачке болнице пребачен у Ургентни центар КЦ Ниш. - Пацијент је животно угрожен, интубиран и прикључен на апарат за вештачку вентилацију, али спонтано дише. Има тешку повреду главе и трбуха, а примљен је с крварењем, које су касније санирали нишки лекари. J.Ћосин


Прочитајте још: ДЕДА БАЧЕН СА ПОТПОРНОГ ЗИДА: Пили цео дан испред продавнице, па напали купце и пролазнике; Међу повређенима и полицајац

- Супружници су тешко повређени. Милутин је бачен и с потпорног зида, и њега је, заједно са супругом, полиција транспортовала до Дома здравља у Варварину, одакле су пребачени у Општу болницу у Крушевцу - износи извор “Новости”. - Приликом интервенције је повређен и припадник ПУ Крушевац, из варваринске полицијске станице, који је задобио ударце у главу.

Лекари Дома здравља “Др Властимир Годић” били су шокирани када је полиција довела од повреда непрепознатљив брачни пар. Како су за “Новости” посведочили медицинари, такве повреде дуго нису видели у пракси.

- Посебно је мушкарац био у тешком стању. Ми смо са два санитета, у пратњи два доктора и другог особља, били у Општој болници у Крушевцу већ око 17.30, где је обављен пријем на хирургију - каже, за “Новости”, др Ана Голубовић, која је са др Иреном Игњатовић и колегама збринула тешко повређене људе.