Татона нисам у животу видео

Ј. Д. Љ.

субота, 09. 02. 2019. у 08:54

Татона нисам у животу видео

Брис Татон

На поновљеном суђењу Дејан Пузигаћа изнео одбрану

НЕ, нисам крив! Понављам да нисам организовао напад на навијаче Тулуза, нисам учествовао у тучи, а Бриса Татона у животу нисам видео!

Ово је на поновљеном суђењу у судници београдског Централног затвора, пред судским већем Вишег суда, изјавио Дејан Пузигаћа, сада монах са именом Сава. Он је оптужен за пребијање француског навијача Бриса Татона 2009. године, који је после 12 дана преминуо у болници у Београду.

Он је поновио своју одбрану коју је дао у претходном процесу, не негирајући да је навијач Партизана, да је критичног дана пред утакмицу био у центру града. Рекао је да је носио у свом ранцу дрвену палицу, али због личне безбедности. Међутим, категоричан је био да ништа није знао о тучи наших навијача са француским, те да у истој - није учествовао:

- Тек на стадиону, за време утакмице, чуо сам да је један Француз "сам пао преко ограде на Обилићевом венцу" и да су неки од навијача на интернету видели вест да је тешко повређен. Знам да су ме неки лажно оптужили да сам учествовао у тучи, али то су урадили да би себи обезбедили боље позиције. Зато сам побегао из земље иако је тада Татон још био жив. То сам учинио из страха.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОНОВЉЕНО СУЂЕЊЕ ПУЗИГАЋИ: Татона никад нисам видео


Пузигаћа је оптужен као један од организатора навијачких нереда када је страдао Брис Татон. Он је био у бекству, све до 2015. када је ухапшен у Атини по потерници Србије. У априлу наредне године изручен је нашој земљи и спроведен у затвор на издржавање казне од 14 година затвора. Иначе, у Атини је идентификован и приведен у монашкој одори, коју носи и у притвору, као и на сваком суђењу, јер се замонашио у руској православној цркви у Тајланду. Наставак суђења заказан је за 1. април.


УКИНУТЕ ПРЕСУДЕ

ДЕЈАН Пузигаћа је у првостепеном поступку, у одсуству јер је био у бекству, осуђен на 32 године затвора, али му је казну Апелациони суд 2012. смањио на 14 година. Виши суд у Београду му је, након његовог захтева, прошле године одобрио понављање суђења. Петочлано веће Вишег суда у Београду осудило га је потом на 12 година затвора. Међутим, Апелациони суд је опет укинуо првостепену пресуду и наложило понављање суђења, које је у петак започело.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Niko

09.02.2019. 09:08

bese to je onaj taton sto je bio huligan na utakmici u engleskoj? cija je porodica pred bankritom pa ima trebaju 300 hiljada eura da bi umirili zalist??

Nemanja Simović

09.02.2019. 09:36

Добро је да је променио живот. Овако можда неком и помогне. Али сигурно неће одмоћи ником. Не смета ми и ако се извуче, ако је стварно крив. Чија се држава огрешила о Србију не заслужују реципрочну правду.