МУШКАРЦУ Т. М. из Врања, одређено је задржавање до 48 сати због насилничког понашања у саобраћају и ван њега, саопштило је Основно јавно тужилаштво у Врању. Он се сумњичи да је, управљајући "опел вектром" на делу ауто-пута код села Полом близу Владичиног Хана пресецао пут и кретао се од једне до друге стране коловоза. Притом је наводно покушавао да претекне минибус "мерцедес" фирме "Шики турс" из Врања, у ком су се налазила четири пунолетна лица и шесторо деце.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СЛЕТЕО СА ПУТА: Повређени отац и осмогодишње близнакиње

Т. М. је том приликом, како се наводи, отварао прозор и у вожњи претио прстом возачу комби возила Д. Ђ. из Врања.

- Он је покушавао да изгура минибус са пута, све време угрожавајући безбедност јавног саобраћаја и изазивајући страх код деце која су лежала на поду. Код петље на улазу у Врање, својим возилом стао је испред минибуса и у видно пијаном стању почео рукама да удара по хауби и предњем ветробранском стаклу. Истовремено, упућивао је псовке и претње, након чега је оштећеног Д. Ђ. ухватио обема рукама за врат, па када се оштећени отргао из његових руку, Т. М. је пришао до свог возила, отворио гепек покушавајући нешто да извади уз претње оштећеном "да ће тек сад видети" - наводи се у саопштењу из ОЈТ.

У том моменту је по пријави дошла саобраћајна полиција, а потом је према осумњиченом наложено задржавање до 48 часова. Саслушан је и код тужиоца и у току је поступак доказних радњи, како кажу из Тужилаштва, тачније испитивање оштећених и сведока.