БРУТАЛНО УБИСТВО У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Друг другу пресудио ножем!

С.Костић

субота, 12. 01. 2019. у 08:52

БРУТАЛНО УБИСТВО У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Друг другу пресудио ножем!

Страдао Вељко Васиљевић, Фото “Фејсбук” / Вршњаци убијеног пале свеће на месту трагедије / Фото: С.К.

Незапамћена трагедија у Лаћарку код Сремске Митровице - после свађе добрих пријатеља севнуло сечиво. Вељка Васиљевића (17) усмртио његов комшија из исте улице

Седамнаестогодишњег Вељка Васиљевића из Лаћарка код Сремске Митровице убио је данас три сата иза поноћи другар и комшија из улице Душан М. (18), убовши га ножем у срце. Осумњичени је после злочина одмах ухапшен и њему је одређено задржавање у трајању до 48 сати, а уз кривичну пријаву за убиство биће саслушан у Вишем суду у Сремској Митровици.

О мотивима овог страшног злочина само се нагађа. Све је почело бенигном свађом, а завршило се убиством. Унесрећени су сви, породице, пријатељи дечака, мештани, који тврде да Вељка и Душана памте као најбоље другаре.

- Два нераздвојна пријатеља, другари из исте основне школе, комшије из улице, добри младићи - овако су јуче, за “Новости”, говорили Вељкови и Душанови пријатељи и комшије из Улице Слободана Пенезића, где се злочин и десио.


На дечјем игралишту, које је прекривено снежним прекривачем, остали су видљиви трагови крви и велика црвена мрља где је убодени Вељко лежао. Пао је мртав десетак метара од убичине куће.

БИО ГОЛМАН На месту злочина, управа и чланови Фудбалског клуба Раднички из Сремске Митровице запалили су свеће и оставили фудбалску лопту, у знак последњег поздрава Вељку, који је био голман овог омладинског тима.

- Они су били у граду и прво су се тамо нешто закачили, али су се обојица вратили својим домовима. Међутим, свађа је настављена порукама, да би један од њих двојице оног другог позвао да изађе напоље да расправе. Срели су се на игралишту и ту је почела туча, да би Душан извадио нож и убо Вељка - прича један од њихових другара, који је с девојком те вечери био с њима у једном сремскомитровачком локалу.

Исти дечак за наше новине прича да је Душан, видевши шта је урадио, довукао повређеног до ограде и почео да дозива у помоћ. Унезверено је дозивао полицију, лекаре, укућане обојице...

За породице убијеног младића и убице мештани имају само речи хвале и тврде да их знају као вредне и радне домаћине.


- Вељков отац Никица ради као возач у Словенији, не знам да ли су му рекли да му је син преминуо или да је само рањен. Он треба да дође. Од маке Велиборке прво су крили да јој је син одмах издахнуо, рекли су јој да је у болници. Жена је под лековима, не може да дође себи - прича комшија Марко Војводић, који је једва смогао снаге да пређе праг како би првим комшијама изјавио саучешће.

КОМШИЈЕ У ШОКУ

Комшије које живе прекопута Душанове породице, чим су чуле за трагедију, нису могле да поверују у то што чују.

- Знам их обојицу још од малих ногу, кад су ишли и враћали се из школе. Фина деца, културна увек поздраве старије... Шта би Душану, не знам, нисам само ја потресен, већ сви у улици - говори комшија на почетку улице где станује Душан, док је на самом крају улице Вељкова кућа.


ПУНОЛЕТСТВО

Убијени Вељко био je ученик Економске школе, a за шест месеци напунио би 18 година. Његовој прослави пунолетства радовали су се сви другари.

- Већ је правио планове за тај рођендан где ће славити, кога ће позвати. Нажалост, није га дочекао - сузних очију каже С. Р.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

M

12.01.2019. 11:07

Opet prolivanje krvi u sitne sate... Niko ne cita novine i upozorenja... Sve je djavo odneo.

K1

14.01.2019. 09:31

Lako je vama da presuđujete. Ovo je tragedija, ne živite realan život ništa se tu više ne popravlja.