БЕЧ: Трећи човек није више осумњичен за убиство Рогановића

Танјуг

10. 01. 2019. у 08:52

БЕЧ: Трећи човек није више осумњичен за убиство Рогановића

Убијени Владимир Рогановић /Фото Фејсбук

Треће лице које је било у друштву Владимира Рогановића и Стефана Вилотијевића када су нападнути у центру Беча, више није осумњичен за убиство, али остаје и даље у притвору

Треће лице које је било у друштву Владимира Рогановића и Стефана Вилотијевића када су нападнути у центру Беча, више није осумњичен за убиство, али остаје и даље у притвору.

Трећи мушкарац (29), који је ухапшен због сумње да је умешан у убиство Рогановића 21.децембра, више није осумњичен за то кривично дело, потврдила је портпарол тужилаштва у Бечу Нина Бусек.

Надлежни суд у Бечу, међутим, продужио је за даље четири недеље истражни притвор, пошто се лице легитимисало туђим документом и дао лажни исказ сведока.

Полиција је, након пуцњаве, у којој је Рогановић убијен, а Вилотијевић рањен, саслушала трећег мушкарца из њиховог друштва најпре као сведока.

Током саслушања дао је опречне изјаве, па се посумњало да је могао бити саучесник, односно особа која је имала задатак да жртве доведе до клопке.

Он је то од самог почетка негирао и легитимисао се документом на име Данијел М.

На основу информација полиције у Србији откривено је да је чуварима у Аустрији приказао лажни идентитет.

Како се сада испоставило, за њим је српска полиција расписала потерницу и већ је аустријском правосуђу поднела захтев за екстрадицију.

За поменутим лицем расписана је потерница због кривичног дела из области наркотика.

О захтеву за екстрадицију, како се указује у Бечу, биће одлучено, међутим, тек када кривични поступак везан за убиство буде решен.

У међувремену је и Вилотијевић, који је ухапшен док је био у болничком кревету због потернице коју је за њим расписала Србија, пуштен на слободу уз кауцију од 20.000 евра.

Он ће на слободи чекати одлуку аустријског правосуђа о екстрадицији Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације