НИШ - Нишка полиција ухапсила је Милана Здравковића (31), из околине Алексинца, због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и сумње да је 21. децембра изазвао саобраћајну незгоду на пружном прелазу у Доњем Међурову. У стравичном удесу је седморо људи изгубило живот, док је тридесетак повређено.

Возач је и сам задобио тешке телесне повреде и недуго после опорације искључен је са апарата за дисање. Дијагностиком је утврђено да нема повреде опасне по живот, 31. децембра пуштен је из болнице и приведен у Основно јавно тужилаштво у Нишу где је саслушан. Судија му је после саслушања одредио притвор до 30 дана.

Како сазнајемо, он је на саслушању рекао да није крив, тврдећи да је на пружном прелазу застао и погледао лево и десно, али није могао да објасни како није видео воз који му је долазио са леве стране. Према незваничним информацијама, његове наводе су оспорили снимци надзорне камере из аутобуса, на којима се види да уопште није погледао да ли је сигурно прећи пружни прелаз.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У НИШУ: Путници из аутобуса вриштали "Кочи, иде воз!"

Иначе, за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна од једне до осам година.


Милан Здравковић, фото Фејсбук

ПРЕМИНУЛА И СЕДМА ЖРТВА УДЕСА

Након вишедневне борбе лекара специјалиста интензивне неге Клинике за анестезију и интензивну терапију КЦ Ниш дошло је до наглог погоршања здравственог стања В.Ђ.(65), који је, у среду вече, подлегао повредама задобијеним у саобраћајној несрећи на путном прелазу у Доњем Међурову када је воз "пресекао" аутобус пун путника.

Пацијент је имао вишеструки прелом карлице, ребара..Током ноћи дошло је до акутног попуштања плућне функције, након чега је пацијент интубиран и постављен је торакални дрен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У АУТОБУСУ НА НИШКОЈ ТРАСИ СМРТИ: Неки жмуре, кану и сузе...

У пола пет у четвртак јутро дошло је до срчаног застоја, али је и након свих покушаја реанимације, пацијент преминуо.

У овој несрећи страдало је до сада седам особа, а више од 20 је повређено. Троје је погинуло на месту удеса, двоје на операционим столовима. Последње две жртве су преминуле у болници током опоравка.

Двоје најтеже повређених путника, девојчица (16) и мушкарац (31) још се налазе на интензивној нези Клиничког центра у Нишу.