Безикаквог повода група од петорице вероватно пијаних хулигана напала је физички малолетног М.А. (15) из Параћина, члана Атлетског клуба СФС “Борац” и његовог тренера Србољуба Николића (71), на почетку загревања пре тренинга на стадиону, изјавио је други тренер и секретар тог клуба Данијел Николић. Према његовим речима, до инцидента је дошло у петак између 17,50 и 18,10 сати.


- Малолетни М.А. је добио неколико удараца по телу и ударац песницом у главу, док је његов тренер за длаку избегао можда и кобни ударац у главу, да би се касније напад наставио и на остале чланове клуба, малолетну дванаестогодишњу децу Т.П, А.Н. и Т Л.Ј. Наиме, након што смо се сви закључали у просторијама клуба како би избегли физички сукоб, четворо малолетне деце и нас двојица тренера, гледали смо и слушали како један од пијаних хулигана дрвеном мотком из све снаге удара у метална решеткаста врата, а затим је побегао кад су се појавили чланови другог спортског клуба који су били у својим просторијама – прича Николић.


Прочитајте још: УХАПШЕН НАПАДАЧ ИЗ АЛЕКСИНЦА: Осветио се спортисти који је бранио рукометашице


Он додаје да је потом интервенисала полицијска патрола и да ће након прегледања видео снимака са камера сигурно бити информација о нападачима.- Девојчице су вриштале у тренутку дешавања, под стресом, видно иструмиране. Кад је све прошло, дечак који је задобио ударце отишао је у Службу хитне помоћи како би повреде биле потврђене, док је троје друге деце у сузама отишло кућама. Обавестио сам директора Спортског центра “Борац”, писмом ће се обратити и председнику Општине и Скупштине општине да бисмо видели како да заштитимо децу од пијаних и бахатих појединаца који на овом стадиону угрожавају безбедност. Неопходно је повећати безбедност свих корисника Спортског центра “Борац”, рекао је Данијел Николић.

Преко друштвених мрежа огласила се мајка једне од девојчица јавно захваливши тренерима који су заштитили децу.