ОРУЖЈЕ којим је почињено убиство Илије Ристића (21) у уторак на периферији Крушевца нашло се код осумњиченог Михајла И. (21), на име дуга извесног младића, незванично сазнају "Новости". Пиштољ којим је младић убијен је пронађен, а током истраге су испливале информације о томе да је био код осумњиченог као залог за 100 евра. Наводно је у власништву родитеља момка који се задужио.

- Осумњичени је изнео више верзија догађаја. На почетку је било речи о самоповређивању, па да је пиштољ у стан донела трећа особа, чији идентитет није желео да открије. На крају је испричао да је упуцао друга и да је то било из нехата - наводи незванично извор "Новости".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА У КРУШЕВЦУ: Случајно усмртио познаника? (ФОТО)

Више јавно тужилаштво у Крушевцу је у међувремену донело наредбу о спровођењу истраге против Михајла И. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

- Саслушан је у просторијама Вишег јавног тужилаштва и решењем судије за претходни поступак Вишег суда одређен му је притвор - потврдио је, за "Новости", јавни тужилац др Братислав Петровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СМРТ МЛАДИЋА У КРУШЕВЦУ: Осумњичени за убиство у притвору

Подсетимо, Ристић је у критичном стању пребачен у крушевачку болницу у раним јутарњим сатима 25. децембра и лекари су се сатима борили за његов живот. Ипак, повреде грудног коша настале упуцавањем биле су сувише тешке. У близини затвореног локала где је до пре десет дана била кладионица, прекопута вишеспратнице где се одиграла трагедије пронађени су и други трагови који могу да помогну да се расветли цели догађај.

Зграда у којој је дошло до пуцњаве

Убијени младић је, кажу његови познаници, пореклом са Косова и Метохије.

- Са осумњиченим за његово убиство Михајлом И. се дружио и виђани су заједно у селу - наводи саговорник "Новости". - Завршио је грађевинску школу и није имао досије попут осумњиченог, који је осуђиван због наркотика и крађе.


БРАТЕ, ПОЧИВАЈ У МИРУ

БРОЈНИ пријатељи Илије Ристића већ три дана се масовно на друштвеним мрежама опраштају од жртве. Фотографије настрадалог младића деле се на "Фејсбуку" и "Инстаграму". Осим саучешћа породици, објављено је и више порука "Брате, почивај у миру".