Основни суд у Великом Градишту правоснажно је осудио Бранка Стојановића (38) из Винаца код Голупца на седам месеци кућног затвора уз екектронско праћење, због насиља над невенчаном супругом.

Пресуда је донета на предлог Основног јавног тужилаштва, према претходно склопљеном споразуму о признавању кривице осумњиченог. Истом пресудом њему је изречена једногодишња забрана комуницирања и приласка оштећеној, као и обавеза плаћања судских трошкова у износу од 70.000 динара.

Прочитајте још - НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ: Притвор због сумње да је ујео и ударио супругу у свађи

Осумњичени је ухапшен 28. новембра ове године, по пријави невенчане супруге Х.Р, која је живела са њим са своје троје малолетне деце. Инцидент је избио када је осумњичени вербално напао пасторку стару 16 година, оптужујући је да ништа не ради, већ све време проводи на мобилном телефону.

Тада се умешала њена мајка, која га је одгурнула у жељи да заштити ћерку. Међутим, он ју је тада ујео за прсте и два пута снажно ударио. Након хапшења, њему је одређен притвор, како не би поновио насиље и како не би утицао на сведоке. Док је био у притвору, њега је невенчана супруга напустила и са собом одвела своје троје деце.