Брат ометен у развоју силовао малолетне сестре?

Ј. Ј. БАЉАК

13. 12. 2018. у 19:30

Брат ометен у развоју силовао малолетне сестре?

Мајка младића и девојчица испред њихове породичне куће

У селу Марковац пријављен стравичан случај обљубе. Д. Ж. (21) се терети да је напаствовао А. Ж. (15) и М. Ж. (5)

ДВАДЕСЕТЈЕДНОГОДИШЊИ Д. Ж. са сметњама у развоју, из села Марковац код Вршца, приведен је због сумње да је силовао рођене сестре А. Ж. (15) и М. Ж. (5)! Обе девојчице су након тога прегледане у Институту за мајку и дете, где је установљено да су невине, али да имају повреде на анусима. Осумњичени ће у петак бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

Да постоји могућност да је дошло до инцеста у овој сиромашној и многочланој породици, надлежнима су указали запослени у Специјалној школи "Јелена Варјашки" из Вршца, коју тренутно похађа старија девојчица. Ту је, иначе, до пре две године ишао и Д. Ж., који је завршио смер за кројача. У школи нису желели да нам дају изјаву овим поводом, "због специфичности случаја", али су нам потврдили да су о свему обавестили полицију и Центар за социјални рад, који је надлежан за ову породицу.


Прочитајте још: УЖАСНА ИСПОВЕСТ ЖРТВЕ СИЛОВАЊА: Дошла сам код брата да се угрејем, а он насрнуо на мене (Фото)

Мајка седморо деце рекла нам је да не зна на основу чега је њен син приведен:

- Лично сам присуствовала прегледима када је утврђено да су девојчице невине. Он је, наводно, још пре две године по школи причао како је био интиман са сестром. Ако је то тако, зашто се то питање није тада покренуло, него тек сад.

Каже и да је петогодишња ћерка негирала да ју је најстарији брат силовао, док је А. Ж., која има сметњи у развоју, сваки пут давала другачији одговор.

НАЈСИРОМАШНИЈА ПОРОДИЦА

ИНАЧЕ, ово је најсиромашнија породица у Марковцу. Живе у трошној кући, у блатњавој улици без асфалта. Немају струју, а земљани под су прекрили теписима. Имају само воду. Мајка не ради, а отац повремено надничи у Вршцу. Примају социјалну помоћ и дечји додатак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

N...N....

13.12.2018. 19:51

A uuu sta se sve desava. Zar smo toliko bolesna nacija? Dozivotni rudnik da ne vidi svetlost dana tu da jede obavlja nuzdu spava. Na kanap da mu se spusta voda i pomalo hleba dovoljno toliko da ne crkne stoka.

Ivan Zgrozeni

14.12.2018. 07:09

@N...N.... - Njemu je bar postavljena dijagnoza. Ima mnogo gorih slucajeva ali im nikada ne postave dijagnozu. Izgleda da ste vi jedan od tih. Vi pisete o bolesti?

Любитель

14.12.2018. 04:18

Законом омогућити да се ограничи, на медицински начин, размножавање и стварање многочланих породица јер сиротиња ствара менталну сиротињу. Звучи нехумано али је нехуманије живети тако и стварати такву децу.

Miša penzioner

14.12.2018. 08:14

Majka, mentalno oštećena, rađa sedmoro dece sa mentalnim poremećajima??? Žive u uslovima nedostojnim čoveka, gde je tu država sa sistemom socijalnog staranja????? Koliko državnih službenika prima platu iz budžeta da rešava ove slučajeve????