ГОЛУБАЦ – На основу признања кривице, Александар Спасовић (55) из Брњице код Голупца осуђен је на шест месеци затвора, условно на две године, због кривичног дела угрожавање сигурности.

Он је ухапшен у суботу поподне, по пријави своје комшинице, којој је тог дана претио на улици. До овог инцидента дошло је након што је Спасовић седео са друштвом у својој кући и са њима пио алкохол. У једном тренутку, спазио је кроз прозор да улицом пролази комшиница и са собом води своје седмогодишње дете. Одмах је отишао до њих и рекао да дете туда више не сме да пролази, јер од његове галаме не може да спава.

Пошто се комшиница зачудила како може дете да му смета, он је отишао у кућу и убрзо се вратио носећи свој пиштољ ЦЗ-99, који је имао у легалном поседу. Пошто је почео да прети пиштољем, комшиница је с дететом побегла, а онда га пријавила полицији. Након хапшења, њему је одређено задржавање до 48 сати, а онда је предат основном јавном тужиоцу у Великом Градишту. Приликом саслушања, изјавио је да се каје и да је претње изрекао у припитом стању.

Пошто је признао дело за које се терети, а за које је запрећена казна до годину дана затвора, осуђен је на шест месеци, условно на две године. Осим тога, њему је одузет пиштољ и изречена шестомесечна забрана приласка и комуницирања са оштећеном.