ПИРОТСКА полиција интензивно трага за убицом или убицама Срђана Алексића (38) из овог града, који је у понедељак убијен хицима са мотоцикла у покрету. Док је са ћеркицом излазио из свог аутомобила БМВ, на паркингу у Таковској улици, непознати нападачи су отворили ватру на њега и нанели му тешке повреде од којих је преминуо на месту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОРУЖАНИ ОБРАЧУН У ПИРОТУ: 38-годишњак убијен са мотоцикла

Девојчица коју је Срђан водио на часове страних језика, срећом, прошла је без икаквих озледа. Ко је и зашто усмртио Алексића показаће истрага, тек они који су га знали кажу да се поред осталог бавио и зеленашењем и да је радио неке послове у суседној Бугарској. Не искључује се могућност да су убице тамо и ангажоване.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - За убиство комшије 15 година затвора

Од момента ликвидације, какве се виђају у филмовима о мафијашким обрачунима, полиција је блокирала читав овај крај, али и излазе из града према Белој Паланци, Димитровраду и Бабушници. Још се поуздано не зна да ли су нападачи били маскирани, јесу ли имали кациге на глави и да ли су их снимиле неке од камера са околних зграда.

- Врло брзо је издахнуо, јер је највероватније с леђа погођен у срце. Био је крупан човек и једва су успели да га унесу у амбулантна кола. Рафал од неколико хитаца чуо се као прасак петарди - рекао нам је један од људи који су притекли Алексићу у помоћ. - Осим његовог БМВ, једним хицем погођен је и бели "опел" који је био паркиран поред и чији се власник налазио у оближњој радњи.

Како сазнајемо, полиција је током ноћи привела више особа из криминалног миљеа Пирота и саслушавала их. Неки су пуштени, неки задржани. Трага се и за мотоциклом са којег су испаљени смртоносни хици.

Аутомобил у којем је изгорео Дејан Илић

Алексић, који је у Пироту познатији као Месец, пре неколико година изашао је са деветогодишње робије у коју је доспео након убиства Дејана Илића, власника дискотеке "Бај Итали". Са њим су одговарали и због истод дела осуђени и његови сарадници Драга Ђорђевић и браћа Филип и Никола Стефановић. Дејан Илић, познатији као Геџа, замерио им се јер их није пустио у дискотеку у којој је те 2005. године славио свој рођендан. Неколико сати касније, пред јутро, сачекали су га надомак његове куће на Сарлаху и засули Молотовљевим коктелима. Буктиња од аутомобила у коме је био несрећни Илић ударила је у бандеру, а он је том приликом жив изгорео.

Иначе, Алексић је иза себе оставио супругу и троје деце.

ОТИСЦИ НА СТАКЛУ

ЗЛОЧИН у којем је учествовао Срђан Алексић расветљен је захваљујући одличном раду форензичара. Наиме, у колима у којима је изгорео Дејан Илић пронађени су трагови расутог стакла Молотовљевих коктела, а на њима су били отисци нападача.