КОСТУР жене пронађен је протеклог викенда у шуми у драгачевском селу Велес, а према незваничним информацијама у питању је Снежана Милетић (59) из Гуче која је нестала 5. септембра прошле године. Случај је одмах пријављен полицији, а потом је наложена обдукција. Према првим информацијама из истраге, нема назнака насилне смрти, али се не искључује могућност да је Снежана убијена.

Кости је пронашао шумар, а по гардероби, торби и мобилном телефону који су откривени у близини, претпоставља се да је то леш Снежане Милетић. Родбина је одмах после нестанка посумњала да је Снежану задесила каква трагедија, јер је нестала под веома сумњивим околностима. Наиме, она је кобног дана дознала да њену шуму, која је четири километра удаљена од Гуче, и која се налази на имању њене мајке, неко бесправно сече. Један од комшија ју је одвезао до забрана, а он је даље продужио својим послом.


Прочитајте још - Снежана отишла да брани шуму и нестала

- Рекли су јој да су у шуму дошли људи из Краљева и да секу дрва. Она се у то и уверила, испричала рођаки мобилним телефоном шта је видела, а затим јој се губи сваки траг - испричао нам је један од Снежаниних рођака.

Безуспешна потрага за Снежаном трајала је данима, у потрази су били укључени шумари, ловци, полиција са псима трагачима, родбина, пријатељи, међутим, ништа није дало резултата.

- Шума у којој је пронађена је знатно удаљена од њеног забрана. Она је била срчани болесник, и не би могла да пређе толико велики пут. Сумњамо да ју је неко убио - казале су нам Снежанине комшије.


ЧЕКА СЕ ДНК АНАЛИЗА

ВИШИ јавни тужилац у Чачку, Иван Зарић, казао је да су пронађени остаци људског скелета у шуми надомак села Велес.

- Тачно је да су пронађени остаци људског скелета. Али чији су тек треба да се утврђује, као и под којим околностима је настала смрт, односно, да ли је била насилна. Треба да се уради ДНК, а док стигне извештај проћи ће време - казао је Зарић.