УСКОРО СУЂЕЊЕ ЗА ПРВУ ОТМИЦУ ЗЕМУНАЦА”: Одбијене жалбе

М. М. Р.

субота, 10. 11. 2018. у 10:21

УСКОРО СУЂЕЊЕ ЗА ПРВУ ОТМИЦУ ЗЕМУНАЦА”: Одбијене жалбе
Aпелациони суд у Београду, како незванично сазнајемо, одбио је жалбе окривљених на решење о потврђивању оптужнице за тешко разбојништво над 21-годишњим Новаком Стеванићем у августу 1997. године

AПЕЛАЦИОНИ суд у Београду, како незванично сазнајемо, одбио је жалбе окривљених на решење о потврђивању оптужнице за тешко разбојништво над двадесетједногодишњим Новаком Стеванићем (на слици) у августу 1997. године. После ове одлуке, предмет је враћен поступајућем судији у Вишем суду, где ће ускоро одредити датум за почетак суђења.

Више од две деценије након што је, како се сумња, Стеванић отет и мучен, да би дао кључ и информације о сефу његових родитеља са новцем и накитом, ухапшене су две особе. За кривично дело тешко разбојништво, оптужене су четири особе - полицајац у пензији Милан Радукић, припадник Жандармерије Саша Ђајић, Никола Бајић, члан “земунског клана”, који се налази на издржавању казне, као и Горан Ристић.

Неколико месеци након разбојништва, које је у јавности познато као случај “прве отмице земунског клана”, Новак Стеванић се убио. Његова породица све време је покушавала да открије истину.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Хитна" под лупом због смрти дечака

- После 22 године непроспаваних ноћи и борбе са мафијом, државом и клановима, успели смо коначно - прокоментарисао је, за “Новости”, отац жртве Зоран Стеванић.

Случај је годинама тапкао у месту, прелазио је и у руке Тужилаштва за организовани криминал, а онда је напослетку враћен у београдско Више тужилаштво, које је подигло оптужницу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације