ДЕВОЈЧИЦА М. В., стара годину и по дана, коју је отац Миломир С. (23) бацио на под фебруара прошле године у породичној кући у Памбуковици на Убу, преминула је пре неколико дана у Универзитетској дечјој клиници у Београду.

У овој установи су, за "Новости", рекли да обдукцијски извештај још није готов и да се не зна тачан узрок смрти, али како незванично сазнајемо, М. В. није преминула од последица ударца. Према још непотврђеним информацијама, девојчица је имала извесних неуролошких проблема који су, по свему судећи, били урођени.

Беба је тешко повређена 14. фебруара у насељу Памбуковица на Убу, када ју је отац наводно бацио на под. Новорођенче је, како су медији тада пренели, у преподневним часовима наредног дана из Ургентног центра Клиничког центра Србије превезено у јединицу неонаталне интензивне неге Универзитетске дечје клинике, с тешким повредама главе и централног нервног система.

Прочитајте још - Отац повредио бебу

Миломир С. (23) убрзо је ухапшен због сумње да је починио насиље у породици и њему је тада одређен притвор до 30 дана. Како се сумњало, младић је после породичне свађе ударио ташту песницом, а потом је бебу подигао увис и бацио је на под куће. Сукоб се догодио у кући његовог таста и таште, приликом обележавања бабина. Након хапшења, мушкарац је тврдио да је ћерку случајно испустио и да није желео да јој науди.

У међувремену, из Центра за социјални рад Уб објаснили су нам да они нису ово дете имали у евиденцији.

- Како је отац детета имао пријаву пребивалишта на територији Београда, где су он и мајка детета Славица живели, Центар за социјални рад Уб није био укључен у поступак који је вођен након што је отац повредио дете - потврдила је, за "Новости", директорка овог центра Снежана Петровић.


САХРАЊЕНА У БОРЧИ

КАКО смо сазнали, девојчица М. В. је у четвртак сахрањена на гробљу у Борчи. Од ње су се опростили чланови најближе родбине. Према незваничним информацијама, отац Миломир се налази у затвору.