НИ десеторо деце да се има, ниједно није вишак! Мој унук Драгутин се родио пре два и по месеца, био је здрав, а када смо га ујутро нахранили из флашице, видели смо да му се слошило. Зауставили смо први такси, сви су нам помогли, па смо га син, снаја и ја хитно превезли до лекара. Био је жив, отворених окица, али је успут преминуо - сведочи Снежа Марковић, бака дечака који је 29. октобра око девет сати довезен у параћински Дечји диспанзер без знакова живота.

Начелник Службе за здравствену заштиту деце др Радмила Павловић каже да мушка беба при пријему није дисала, није имала срчану радњу и пулс, па реанимација није дала резултат.

- Није било видљивих знакова повреда, нити занемаривања, али смо сходно процедури обавестили полицију - истиче др Павловић.

У Улици мајора Гавриловића, готово у центру Параћина, у трошном дому живи и Снежин млађи син са женом и једногодишњем дететом, а друго је на путу...


ОБДУКЦИЈА

НЕЗВАНИЧНО се сазнаје да је обдукцијом утврђено да нема кривичне одговорности родитеља јер се беба угушила стомачним садржајем, што медицина тумачи као несрећни сплет околности...