МУШКАРАЦ (49) српског порекла, чији идентитет није откривен, упуцан је више пута на бензинској пумпи у Ривонији, предграђу Јоханесбурга, саопштила је локална полиција. Он је погођен два пута у руку, преносе јужноафрички медији, а према њиховим незваничним сазнањима, овај случај је повезан са ликвидацијом Ђорђа Михаљевића (43), који је пре три недеље изрешетан док је у "поршеу" стајао на семафору.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СТИГЛИ ДОКАЗИ ИЗ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Ђуричић убијен, Гаврић био мета

Последња жртва у црној хронологији смрти српских држављана на југу Африке, према писању локалних портала, ушао је на бензинску станицу када је на њега припуцала непозната особа. Нападач је, наводно, посматрао човека извесно време, пре него што је испалио хице у њега док је био у својим колима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јоханесбург: Убијени Србин знао да је на нишану

Капетан Гренвил Мејер, у име полиције из Јоханесбурга, јавно је потврдио да се инцидент догодио у понедељак око десет сати ујутру.

- Мотив није познат. Случај је отворен, а жртва је задобила две ране из ватреног оружја - рекао је Мејер.

Мушкарац је превезен у болницу пре него што је полиција изашла на терен. Према првим информацијама, он је након збрињавања био у стабилном стању, мада су поједини медији спекулисали да је подлегао повредама.

Како наводи портал "Њуз 24", више њихових извора им је потврдило да је овај случај повезан са убиством Ђорђа Михаљевића.

Прошлог месеца, двојица моториста су изрешетала Михаљевића. Он је покушао да побегне, возио је свој "порше" још сто метара, али је подлегао повредама.

- Михаљевић је држао залагаоницу, ланац месара, а био је познат као Џорџ из Холивуда, због свог начина живота. Он је рођен у Јоханесбургу, након што је његов отац седамдесетих година дошао у Јужноафричку Републику - пренели су медији.

Његово убиство, истражитељ Пол О'Саливен оценио је као још једно у низу ликвидација које су Јоханесбург последњих месеци претворили у терен за "обрачун криминалаца из источне Европе".

МИХАЉЕВИЋ 14. ЖРТВА

У ЈОХАНЕСБУРГУ је, у јулу, убијен Дарко Кулић (46), а три месеца раније Милан Ђуричић Мики (46), који је такође изрешетан док је стајао на семафору. Почетком маја у Београду је ликвидиран Горг Дармановић (58), тајни агент из Јужне Африке. А прошле године у септембру, неидентификована особа српског порекла, са "југословенским пасошем", како се наводи у јужноафричким медијима, рањена је, наводно, због "послова са дрогом који су пошли наопако". Јужноафрички медији означили су убиство Михаљевића као 14. у низу ликвидација од 2009. које су у вези са обрачунима источноевропских мафијаша, махом из Чешке.