Петнаестогодишњаци Дејан Змијанац, његов брат Драган и Милан Пејин из Остојићева код Чоке помогли су ватрогасцима у петак увече да угасе велики пожар у том селу и тако спасу необрани кукуруз на више од десет јутара земља, али и само насеље.

Ватра је избила у атару села, а први су почели да гасе баш ови дечаци, који су од својих кућа приметили велики дим који долази са њива.

- Кад сам приметио ватру у атару, помислио сам само да не дође до кућа. Брат и ја одмах смо отрчали до Милана, а онда и по комшију Золтана Бача. Узели смо лопате и ашове за прву помоћ, да спречимо да се ватра шири даље, јер је била врло близу необраног кукуруза, отприлике метар или два до њиве. Да је ухватила суви кукуруз, ко зна како би се угасила - причају ови храбри дечаци, који нису осећали страх. Више су се плашили да се пожар не прошири у насеље.

- Спасли смо две њиве, а онда смо почели да гасимо и у осталом делу атара - кажу Дејан, Милан и Драган, који имају мање опекотине по рукама.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Локализован пожар код Орловаче, нема опасности по грађане (ВИДЕО)


Потпредседник Месне заједнице Остојићево Золтан Бало каже да је пожар изазвала људска непажња, јер је неко у делу који се зове Рит, запалио стрњику.

- На срећу брзо су реаговали младићи из села а затим и Ватрогасна јединица из Чоке - истиче Бачо.