ИМРЕ Л. (64) из Врдника ухапшен је у петак због сумње да је пријатељима подводио своју ћерку, двадесетшестогодишњу Мирјану ометену у развоју. Полиција у Сремској Митровици је, поред оца, привела и М. С. (66), В. М. (74), В. А. (78) и М. Б. (69), сви из Врдника, који се терете да су током ове године сексуално искоришћавали девојку, у подруму зграде где Имрe живи.

Прочитајте још: СКАНДАЛ У ШКОЛИ У БЕОЧИНУ: Наставник ухапшен због сумње да је непримерено додиривао три ученице

Код осумњиченог М. С. су у телефону пронађене фотографије обнажене девојке. Свим осумњиченима одређен је притвор у трајању до 48 сати, након којих ће уз кривичну пријаву бити саслушани у Тужилаштву. Мирјана је од прошлог четвртка измештена из породице, чак ни њена мајка не зна где. Од тада је, каже, није ни видела ни чула.

- Она је у полицији испричала да су јој давали паре, а онда би је сексуално искористили. Ја сам знала за то, страх ме је био само да не затрудни. Мирјана би прво тражила паре од оца, а кад јој он не би дао, тражила би од других, који су је тако искоришћавали. Нисам ја ту ништа могла - говори у породичном стану, за "Новости", Весна Л., мајка оштећене девојке.

На наше питање где јој је супруг Имре, каже да га је полиција притворила у четвртак у касним поподневним сатима, али да не зна зашто. Она негира да је њен супруг подводио своју ћерку, већ да је она сама добровољно пристајала на секс због новца.

- Ми живимо од супругове пензије, која месечно износи 17.000 динара, осталих прихода немамо. Нисмо корисници Центра за социјални рад, а ни због ћерке ништа не добијамо, иако је она болесна - тврди Весна.

Мајка Весна Л.

За Имрea, који је некада радио као машинбравар у Врднику кажу да је склон алкохолу, те да их ова вест нимало не чуди. Они су изненађени тиме како државни органи нису и раније реаговали.

- Она је често била са оцем у друштву, по парку, и у друштву старијих особа. О томе се одавно спекулисало, да је он подводи и узима паре да би имао за алкохол. Да ли је то истина, Тужилаштво ће утврдити - каже један од комшија из ове зграде који није желео да му помињемо име.

Ухапшени Имре Л. се терети за кривично дело дело трговина људима. Четворица његових познаника су осумњичена за кривично дело обљуба над немоћним лицем. Најчешће се сексуално искоришћавање догађало у згради где Имре живи са женом и ћерком, али, наводно, и у једном напуштеном магацину.

Подрум у којем је подвођена Мирјана

ДАВАО ЈОЈ ПОЛОВИНУ ПАРА

ПРЕМА нашем извору из полиције, отац је подводио своју ћерку, а затим би новац делио попола с њом.

- Он би њу "уступао" својим старијим пријатељима, а они би за неку суму, у зависности од тога колико би ко имао у том тренутку, дали новац - наводи наш извор.