ДЕЧАК Стефан Пајовић (11) погинуо је у несрећи која се у дворишту породичне куће у селу Залоговац код Варварина догодила у среду по подне. Малишан је у болници у Крушевцу подлегао стравичним повредама када је на њега пала приколица.

Прочитајте још: ДЕЧАК ПРЕМИНУО У БОЛНИЦИ: Товарни део приколице срушио се на 11-годишњака

- Радили смо сви око дрва, у задњем делу дворишта. Стефан се са мојом унучицом Анастазијом играо, ту око јабуке - сведочи за "Новости" Стефанов деда стриц Раде Јовановић. - И онда, у једном тренутку, само сам чуо Анастазију како је писнула и полетео сам ка њој. Помислио сам да је повредила ноге, чинило ми се да тако некако седи. Али, кад сам дотрчао и савио се, видео сам Стефана у локви крви.

Прочитајте још: ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА: Пијан усмртио дете пријатеља, па покушао да се обеси

Несрећни човек је надљудским напорима успео да подигне део машине, сигурно тежи од 300 килограма, који је притискао малишана.

- Ни сам не знам како ми је то успело. Зет Милош је брзо извукао сина и однео га у ауто - прича нам Јовановић. - Склонио сам унуку, да не гледа шта се дешава. У међувремену, Хитна помоћ из Крушевца је кренула ка Залоговцу и код Срња су преузели нашег Стефана. Одвезли су га право на хирургију, тамо су се лекари надаље борили за њега. Покушали су све, радили су и реанимацију... Али, нажалост, није му било спаса.

Породица је у неверици. Стефанови родитељи, Весна (39) и Милош (43) Пајовић скоро цео четвртак провели су у болници, чекајући да се заврши обдукција. Велико и пространо двориште било је мало да прими пријатеље, рођаке, познанике, који су дошли да изјаве саучешће.

Стефан Пајовић

Тешке повреде угасиле су детињство дечака, чији бицикл затичемо у дворишту, код кућице за псе. Стефан је, причају нам у породици, помагао родитељима у сваком послу. Био је везан за старијег брата Ивана (15), који похађа други разред Угоститељске школе у Врњачкој Бањи.

Волео је пољопривредне алатке, као млађи тренирао је карате.

Рођаци, пријатељи и комшије описују покојног дечачића као доброг и васпитаног, а несташног као и сви прави дечаци који воле игру. Био је омиљен у сваком друштву.

У Основној школи "Херој Мирко Томић", коју је похађао, не зна се коме је теже. Плачу и наставници и ђаци. Учитељица Радица Црногорац, која је Стефана у пети разред испратила ове школске године, покушава да смогне довољно снаге и говори о свом ученику у прошлом времену.

- Стефан је, био је, изузетно добро дете. Пажљив, тих, трудио се увек да слуша. Ја га памтим као таквог, послушног - говори за "Новости" учитељица Радица Црногорац. - Био је дружељубив, увек спреман да помогне свима.

Стефанов бицикл

ПРИПРЕМА САХРАНЕ

ВРЕМЕ и место сахране Стефана Пајовића биће накнадно одређени, а породица је покушавала да све припреми како би се испраћај на локалном гробљу организовао у суботу. Очекује се да цео Залоговац буде на сахрани, али и бројна родбина и пријатељи из Гуче, одакле је пореклом Стефанов отац Милош.