СЕДАМДЕСЕТДВОГОДИШЊИ С. С, који је у згради суда у Новом Саду у уторак физички насрнуо на адвоката др Енике Вег (65) и тешко је повредио, ухапшен је у среду ујутро у Београду и спроведен у Полицијску управу у Новом Саду. Времешном Новосађанину осумњиченом за ометање правде, по налогу надлежног тужиоца је одређено задржавање до 48 сати, и у четвртак ће бити приведен на саслушање у Основно јавно тужилаштво.Прочитајте још:ИНЦИДЕНТ У НОВОМ САДУ: Адвокатица ударена песницом у главу

Он је после инцидента у Палати правде, упркос годинама, успео брзо да побегне, искористивши метеж који је због изненадног напада настао. Затим је отишао у Београд, где га је тамошња полиција пронашла. Тешко повређена адвокатица, која се дуго година бави радним споровима, после указане медицинске помоћи у Ургентном центру Клиничког центра Војводине, пуштена је на кућно лечење.

Нападач и жртва се, иначе, одраније познају из суднице, јер је С. С. један од учесника у судском спору, у којем адвокат др Енике Вег заступа другу страну. Седамдесетдвогодишњак је, према незваничним сазнањима, већ неколико пута раније губио спорове, и због тога је био револтиран. Своје незадовољство искалио је зато на адвокатици. Према незваничним сазнањима, у среду су имали заказано рочиште.

Непосредно пре напада, С. С. је био у канцеларији судске управе, а када је угледао да Вегова, којој је то био други радни дан после годишњег одмора, пролази ходником, изашао је напоље, и на њу физички насрнуо.

- Испред канцеларије број 257 је пришао Енике Вег, адвокату, и отвореном шаком је ударио у пределу лица - саопштило је у среду Основно јавно тужилаштво у Новом Саду. - Услед тог ударца, она је изгубила равнотежу, пала, и ударила главом о зид. Након тога, С. С. се удаљио из судске зграде, а тешко повређена је превезена у Клинички центар Војводине где је хоспитализована.

У адвокатској канцеларији др Енике Вег, њени сарадници ни у среду нису могли да дају више информација о нападу, а она није одговарала на телефонске позиве.

КОМОРА ЋЕ ПРАТИТИ СУЂЕЊЕ

АДВОКАТСКА комора Војводине је поздравила брзу реакцију тужилаштва и полиције и успешно идентификовање и хапшење осумњиченог за напад на адвоката.

- Најављујемо да ћемо са великим интересовањем пратити ток суђења и надамо се да ће правовремена реакција државе у овом предмету спречити будуће могуће нападе на адвокате - наводи се у саопштењу АКВ, које је потписао њен председник Владимир Бељански.