СКАНДАЛ СА ГОЛИШАВИМ ФОТОГРАФИЈАМА У ВРАЊУ: Дисциплински поступак против судије

Ј. С.

03. 09. 2018. у 21:00

СКАНДАЛ СА ГОЛИШАВИМ ФОТОГРАФИЈАМА У ВРАЊУ: Дисциплински поступак против судије
Бизнисмену Звонку Цветковићу из Крагујевца, који је медијима дао фотографије обнажене Марије Јанићијевић, судије Основног суда у Врању, после саслушања одређен је притвор до 30 дана

БИЗНИСМЕНУ Звонку Цветковићу из Крагујевца, који је медијима дао фотографије обнажене Марије Јанићијевић, судије Основног суда у Врању, после саслушања одређен је притвор до 30 дана. Како сазнајемо, против судије је због овог скандала покренут дисциплински поступак.

Адвокат Драган Николић, правни заступник судије, подсећа да се бизнисмен терети за кривично дело "прогањање". Он наводи да је тражио изузеће суда у Врању, али је изузет председник суда Стојадин Станковић, сама Марија Јанићијевић, као и судија Љиљана Николић супруга адвоката.

- У складу са кодексом, сваки судија дужан је да се у обављању судијске функције и у поступцима ван суда понаша на начин који доприноси очувању угледа и достојанства суда и судија - рекао је у понедељак Стојадин Станковић, председник врањског суда. - Дужност је и уздржавање од недоличних поступака као и поступака који могу нарушити поверење јавности у суд, што важи и за судију Марију Јанићијевић.


Прочитајте још - СКАНДАЛ У ВРАЊУ: Истрага због голишавих слика судије


Станковић каже да ће у наведеном поступку надлежни органи утврдити све релевантне чињенице и донети одговарајуће одлуке.

- То је свакако у интересу и овог суда и свих судија - навео је Станковић. - Без обзира на исход дисциплинског поступка евентуална одговорност појединог судије не може се приписивати целом суду, па ни целокупном правосуђу Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

drug

04.09.2018. 10:11

@Pedja - kakvo proganjanje...tu je pukao biznis izmedju njih,,,treba to istraziti do kraja a onda po pravdi...

Naivni Gedža

03.09.2018. 23:49

Ako je proganjao, treba da odgovara. Ali fotografije eksplicitnih poza objavljene u tabloidima (ne sa plaže, već na krevetu) ostaju kao mrlja. Sama treba da se povuče. ..

Deda Miloje

04.09.2018. 08:18

Tražio sam svugde na internetu, ne moogu da nađem golišave fotografije! link ?

Zorica

04.09.2018. 08:39

Ovo je prava slika stanja srpskih sudova. Nije u pitanju samo jedan sudija! Pravosudje je rak rana našeg društva. Na to nas upozoravaju i evropske institucije ali našoj vlasti očigledno odgovara ovakvo stanje u sudstvu! Poptuno potunuće državnog sistema na svim poljima!

Ацо

04.09.2018. 12:41

Није она једина! Нас више наследника куће и плаца у једном граду у Србији смо у два наврата, 2 (две) године добијали решења о наследству где судија није знала да подели целу кућу на уделе-разломке? Уз остале грешке, делила нам је или 2/3 куће или 4/3; никако да нам додели укупних 1/1=1 цело (кућа, јабука, торта... свеједно). Тек кад су је променили, следећа судија је (после жалби) знала разломке - из 6. разреда основне школе?!