СПЕЦИЈАЛИСТА гинекологије у Општој болници у Ужицу Љиљана Вучковић (59) ухапшена је у четвртак ујутру на свом радном месту због сумње да је примала мито, а иза решетка се нашао и З. К. (28), из Пријепоља, за кога се верује да је дао новац докторки. Ужичка полиција, речено је за "Новости", није учествовала у хапшењу у случају који води Посебно одељење за сузбијање корупције при Вишем тужилаштву у Краљеву, али се зна да је и треће хапшење гинеколога у поменутој здравственој установи током 2018. године припремано у претходном периоду.

- Сумња се да је докторка 28. августа захтевала, а два дана касније и примила 200 евра како би извршила прекид трудноће пацијенткињи у шестој недељи. После обављене процедуре, З. К. је предао новац докторки - саопштио је београдски биро МУП. - Ухапшеној докторки одређен је притвор до 48 часова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ужички лекар узео мито за абортус у 17. недељи

Вучковићевој ће на терет највероватније бити стављено продужено дело примања мита и биће изведена пред тужиоца у Краљеву.

- Љиљана Вучковић је била на ноћном дежурству које се завршава у седам часова ујутру, а после тога се задржала на колегијуму, што је уобичајена процедура. Одмах затим, без пуно буке, на путу до куће њу је сачекала полиција и тада је ухапшена - речено је, за "Новости", у ужичкој Општој болници.

Пре петнаест дана, иза решетака се нашао и др Драгослав Арсић (53), специјалиста гинеколог у највећој здравственој установи Златиборског округа. Он је приведен под сумњом да је једној пацијенткињи прекинуо трудноћу, а да је заузврат од ње примио 570 евра. Према тврдњама полиције, то није једини грех поменутог лекара, јер је у овом случају трудноћа прекинута у 17. недељи, у поодмаклој фази, када ову медицинску процедуру није могуће урадити на законит начин.

Здравствени центар Ужице / Фото Д. Карадаревић

УХАПШЕН ПРЕД ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ

У марту ове године, полиција је ухапсила и др Горана Максимовића (65), који је од пацијенткиње приликом контроле њеног здравственог стања тражио новац. Неколико тренутака касније, он је ухапшен са обележеним новчаницама, а куриозитет је то што се случај догодио последњег радног дана др Максимовића пред одлазак у пензију. Максимовић је због примања мита био хапшен и пре 11 година.