Алексинац: Убио штене хицем из пиштоља, љубимца мртвог пронашла шестогодишња девојчица!

Ј. Ћ.

среда, 08. 08. 2018. у 07:50

Алексинац: Убио штене хицем из пиштоља, љубимца мртвог пронашла шестогодишња девојчица!

Марија Савић у дворишту са кућним љубимцима

Марија Савић у шоку након што је пса пронашла мртвог испред куће. Сумња да је комшија одговоран за недело. Није имала новца за обдукцију

АЛЕКСИНЧАНКА Марија Савић још не може да се опорави од шока након што је у понедељак ујутру њена шестогодишња ћеркица испред куће затекла мртвог пса. Њихов кућни љубимац, штене од свега четири месеца, на телу је имао видљиву рану од метка. Како нам је испричала, Марија сумња да је за овај срамни чин одговоран комшија.

Инцидент се догодио током ноћи између недеље и понедељка, а како су мајка и ћерка спавале у другом делу куће, нису чуле пуцањ из ватреног оружја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Псима остављена храна пуна ексера на улици

- Не знам да ли ме је више потресло то што је баш ћеркица затекла тај грозни призор, због кога целе ноћи није могла да заспи, или та нељудскост да неко упуца штене од четири месеца. Никада се нико није жалио да им сметају наша два пса, али су нас увек некако гледали као чудаке пошто толико волимо животиње - прича, за "Новости", Марија.

Она каже да су све сумње пале на комшију, који живи две куће од њих, али да то не могу да докажу. Наиме, полиција је обавила увиђај, али за обдукцију која је предложена, нису имали новца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На очиглед деце упуцан кућни љубимац

- Ја сам самохрани родитељ, нисам имала пара за то, али су нам тада рекли да је упуцан и да је мали калибар у питању. Нисмо у том тренутку размишљали како ћемо да докажемо ко је то урадио, већ смо од туге сви занемели, питајући се да ли се наш пас мучио, или је одмах издахнуо. Нашли смо га на месту где га је мајка први пут донела - рекла нам је Марија кроз сузе.

Она додаје да није први пут да се у овом крају животиње тако третирају, те да су често троване и убијане, на шта су много пута указивали надлежнима. Комшије Савића о овој породици имају само речи хвале и кажу да су њихови пси били изузетно дружељубиви.

- Двориште им је као својеврсни врт, плус имају доста животињица, које су заиста мирне и дружељубиве - прича за "Новости" комшиница С. М. - Пси нису никад били на ланцу, али заиста ми нисмо имали проблем са њима. Нису били агресивни, нити било шта слично. И моје дете често долази да се игра овде. Када смо чули да је штене убијено, заједно смо плакали. Нехумано је и нељудски да неко тако нешто уради. Па коме сметају животиње и ко се одважи да им на тај начин пресуди.


ТЕШКО ДОКАЗАТИ

У ПОЛИЦИЈИ су нам само потврдили да се инцидент догодио. Из извора блиског истрази речено нам је да је тешко доказати шта се овде заправо догодило и како је пас страдао, с обзиром на то да обдукција није рађена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Saša Ranđelković, Beograd

08.08.2018. 11:24

@Marija - Već je dvojicu ubio, ali pošto je dobro poznat policiji i ima debeo dosije, pušten je da se brani sa slobode.

mislim da

08.08.2018. 11:40

@Marija - Likovi poput tebe i ovog koji je ubio ovog psa čini ogroman procenat populacije Srbije - sebićni , surovi , bezosećajni i nadasve glupi...ništa im nije sveto...biće da je upravo to razlog što nestajemo...Ima neka božanska pravda .

Boris Zonjić

08.08.2018. 11:43

Za ovakve slučajeve važi - "Član 269. Krivičnog zakonika Republike Srbije - Stav 1, 2 i 3" ali na žalost službena lica se najčešće ne pridržavaju svojih ustavnih obaveza za koje ih mi građani plaćamo. Ukoliko službeno lice ne postupa po krivičnoj prijavi onda važi "Član 67. Zakon o Policiji i nepostupanje po službenoj odgovornosti" Na osnovu ovog člana se žalite višoj instanci ako policajac odbije da izađe na teren ili zabeleži krivičnu prijavu.

Ridji

08.08.2018. 12:56

Nisam za bilo kakav odstrel ljubimaca, osim pobesnelih, ali nemojmo donositi zakljucke na brzinu. Inat vlasnika pasa je fantastican a glupost jos veca! Ako im lepo skrenes paznju, na lajanje, izmet, oni se ljute i nekada namerno rade stvari koje normalan covek nebi radio. Izmedju ostalog nije ovo stene cim ima metar i vise sa repom..

Realno

09.08.2018. 03:14

Mogu samo da zamislim koliko je taj arogantan ,bahat i pun sebe samoga .A takvi kad ih dobro stisnes ,iscedis iz njih goli kukakvicluk .Djubre.