ХАПШЕЊЕ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Оштетио буџет за 7,5 милиона динара

Сл. П.

28. 07. 2018. у 07:43

ХАПШЕЊЕ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Оштетио буџет за 7,5 милиона динара
Драган Шијаковић од 7. марта 2016. до 15. марта 2018, као регистровани предузетник једне фирме у Зрењанину, надлежном пореском органу предавао пореске пријаве са неистинитим подацима

ПРИПАДНИЦИ МУП у Зрењанину ухапсили су Драгана Шијаковића (50) из Сремске Каменице, због сумње да је починио кривична дела неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит, те пореску утају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Угоститељ за Златибора утајио 2,7 милиона динара

Како је саопштила полиција, сумња се да је он у периоду од 7. марта 2016. до 15. марта 2018, као регистровани предузетник једне фирме у Зрењанину, надлежном пореском органу предавао пореске пријаве са неистинитим подацима. На овај начин оштетио је буџет Републике Србије за око 7,5 милиона динара. Шијаковићу је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

У овом тужилаштву против Шијаковића, који је власник зрењанинске музичке компаније “Топ тон”, већ се води истрага због кривичног дела против опште сигурности. Заједно са колегом из Сремске Каменице Миланом Галићем (38), који има агенцију “Студио плус 023” за организовање музичких догађаја, сумњичи се за нестручно постављање бине 19. маја ове године на етно-фестивалу “Банатска прича” у зрењанинском насељу Багљаш.

Тада је метална конструкција пала на водитељку и новинарку Бранку Јајић (66), која је тешко повређена јер је задобила 17 прелома ребара и оштећење плућних крила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације