НЕСРЕЋА У ЈАКОВУ: Удавио се у плићаку, породица кивна на Хитну помоћ

Е. В. Н.

уторак, 17. 07. 2018. у 21:08

НЕСРЕЋА У ЈАКОВУ: Удавио се у плићаку, породица кивна на Хитну помоћ

Аква-парк у Јакову / Фото Анђела Стевановић Живковић

Мистериозна смрт седамнаестогодишњег А. Т. на базену "С клуба" у Јакову, само 15 минута пре затварања. Породица огорчена на Хитну помоћ, која је стигла после 45 минута

ХТЕЛИ смо да се окупамо још једном у базену и да кренемо кући. Заронио је и после свега неколико тренутака неки мушкарац је извукао његово тело из воде јер је приметио да тоне. Одмах су почели да га реанимирају. Док је све то трајало, отворио је очи, погледао нас, а онда их заувек затворио.

ПРОЧИЈТАТЕ ЈОШ: НЕСРЕЋА НА КУПАЛИШТУ "С КЛУБ" У ЈАКОВУ: Младић се утопио у базену

Овако, за "Новости", почиње причу другарица А. Т. (17), који се у понедељак, како се сумња, удавио на базену аква-парка у оквиру комплекса "С клуб" у Јакову, на периферији Београда. Несрећа се догодила само 15 минута пре званичног затварања објекта.

ПРОЧИЈТАТЕ ЈОШ: Тракториста подлегао повредама после удеса

Након реанимације, која је трајала око сат и по лекари су могли да констатују само смрт несрећног младића. Шта је узрок овог догађаја још није познато, јер је дечак настрадао у базену који је дубине свега метар и по. Био је искусан пливач, а ронио је од своје треће године. И током кобног дана, већину времена провео је испод воде, јер је роњење била његова љубав. Према речима његових пријатеља, био је дете за пример, узоран ђак и добар друг. Завршио је другу годину у Техничкој школи "Дрво арт" у Београду, а својим досеткама и шалама је увек увесељавао другаре.

Међутим, породица трагично настрадалог тинејџера кивна је на екипе Хитне помоћи, које су се, према њиховим речима, у Јакову појавиле након 45 минута.

- Није нам јасно како један тако велики приватни комплекс нема сопствену лекарску екипу - са сузама у очима прича родбина окупљена у дворишту породичне куће, у насељу Болеч. - Ми живимо на потпуно другом крају града, а када су нам јавили шта се десило, стигли смо за свега пола сата, а лекарима је требало исто толико времена, ако не и више.

ОСАМ БАЗЕНА КОМПЛЕКС "С клуб" у Јакову поседује аква-парк са осам базена и 12 тобогана. До сада није било већих инцидената, сем што је прошле године у августу једна девојчица завршила на ушивању браде у Клиничком центру Србије, након што је са мајком испала из гуме на једном од тобогана.

Како су нам испричали запослени у "С клубу" у Јакову, један од присутних посетилаца, иначе доктор по струци, који се у тренутку несреће налазио на базену, одмах је притрчао у помоћ.

- Од када је извучен из базена сат и по смо се борили за његов живот. Чим је спасилац извадио тело, притрчао је човек који је лекар и који је преузео случај реанимације - причају запослени из "С клуба". - Давао је знаке живота, борио се, имао је и пулс, али као да је имао неки проблем који није могао да се превазиђе.

Међутим, како "С клуб" у Јакову припада општини Сурчин, прво су контактирали са њиховим лекарским службама. Радно време ове здравствене установе је до 18 часова, а како се несрећа десила у 18.45, одмах је позвана и Хитна помоћ. Како су "Новости" незванично сазнале, младић није имао у себи ни велике количине воде које би изазвале дављење. Да ли је можда реч о неком другом узроку смрти, остаје да се види након завршене обдукције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Aleksandar

17.07.2018. 21:29

Ajde roditelji pa znali ste i pre nesrece da li ima tu na bazenu medicinska ekipa ili nema?! Nema potrebe sad njih kriviti ali se slazem da uvek treba da dodju najbrze sto mogu...

Mile

17.07.2018. 22:00

Velika tragedija za pododicu i moje saucesce porodici. Svakako treba utvrditi sve uzroke pa tek tada ako postoji razlog propusta vlasnika akva parka komentarisati a ne pre nego sto se utvrdi pravi uzrok. Moze samo da se nagadja a moze da budu 100 razloga do kojeg se tragicno zavrsio zivot mladog momka. Na kraju pocivaj u miru.

Jodza

17.07.2018. 22:00

Породици најдубље и најискреније саучешће!Трагедија!Не треба преурањивати са закључцима али заиста како је могуће да један такав комплекс нема медицинску екипу или спасиоца обученог за пружање прве помоћи?Несрећно дете сада неће вратити ништа и нико али нам за убудуће треба бити на памети:"профит није најважнији"!Најбитнији су животи и здравље људи а поготову овако младих људи.

Flash Bre

17.07.2018. 22:18

Ako je istina da je ronio i da su ga takvog videli da se ne krece..moguce je da se onesvestio pod vodom roneci preko granice kolicine vazduha i plucima...troseci toliko da dovede sebe do nesvesti...sto je pod vodom bilo kobno za mnoge ronioce.... Spasioc je ako je bio brzo primecen mogao da ga reanimira ako je obučen po licenci.... Hitna je tesko tu mogla pomoci nazalost

Djordje

17.07.2018. 23:37

“Zaronio je i posle samo nekoliko trenutaka ga je neko izvukao jer je primetio da tone”!? Ima li neke logike ovakav opis dogadjaja? Meni ne! Sem da je jadno dete udario infarkt!? Ne moze neko da zaroni i da se za nekoliko trenutaka udavi!?