Истражују везу са убиством Гокчета

Е. Х.

15. 07. 2018. у 21:33

Истражују везу са убиством Гокчета

Вељко Бановић (у кругу) на сахрани Драгослава Милорадовића у Београду / Фото И. Маринковић

Према писању холандских медија, ухапшени Вељко Бановић саслушан пред судом. Горан Тасић намамљен у “замку”, биће још хапшења

ХОЛАНДСКА полиција истражује повезаност Вељка Бановића, званог Вотка (45) са смрћу Горана Тасића Гокчета (43), који је ликвидиран у марту ове године у Амстердаму, пишу тамошњи медији. Пратила је Бановића дуже време, а ухапсили су га убрзо пошто је аутомобилом прешао на територију Белгије.

Бановић, члан клана Луке Бојовића, у петак је изведен пред истражног судију. Полиција је у његовом аутомобилу пронашла скривену велику суму новца. Кроз блиску сарадњу њихове и српске полиције, пажњу им је привукао Бановић, као и стан у јужном делу Амстердама одакле су га пратили. У истом делу Амстердама ухапшен је и Марко Пушкић (35), који се сумњичи за трговину наркотицима. У току ове акције пронађено је четири килограма кокаина и укупно 1,7 милиона евра.

У истрази убиства Горана Тасића, што су холандски медији означили као обрачун нарко-кланова, ово је први већи помак. Полиција наглашава да са хапшењима и истрагом није готово, а и даље нуде 20.000 евра за корисне информације.

- Полиција верује да је Тасић био умешан у трговину наркотицима између Холандије и Скандинавије. Те вечери када је убијен, упао је у “замку”. Намамљен је у улицу где су га убице спремно чекале. Након што је на њега испаљено на десетине метака, нападачи су побегли ка оближњем градилишту, поред гаража, и нестали су без трага - преносе холандски медији.

Вељко Бановић у Београду је последњи пут виђен почетком јуна на сахрани Драгослава Милорадовића, кума Луке Бојовића који је убијен неколико дана раније испред ауто-перионице на Карабурми. Бановић је био на Новом гробљу, са обезбеђењем, међу ожалошћенима, а смрт блиског пријатеља довела га је у Србију.


Горан Тасић Гокче / Вељко Бановић


ОЗБИЉНА БАНДА И ЗАПЛЕНА

МИНИСТАР МУП Небојша Стефановић је, говорећи јуче о овој акцији хапшења, рекао да је реч о озбиљној криминалној банди и озбиљној заплени. Он је похвалио рад холандске и српске полиције које су, како је рекао, “више месеци пратиле рад ове банде јер овакве акције дуго трају”.

- Део заплењене дроге могао је да дође на наше тржиште, али и део новца су криминалци могли да покушају да убаце у легалне токове - закључио је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације