ШЕШЕЉ ТВРДИ: Имам доказе за обнову поступка за убиство Ђинђића

Танјуг

петак, 13. 07. 2018. у 18:07

ШЕШЕЉ ТВРДИ: Имам доказе за обнову поступка за убиство Ђинђића

Лидер радикала Војислав Шешељ Фото Танјуг

Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је данас ће се заједно са одбраном осуђених за убиство премијера Зорана Ђинђића заложити за понављање кривичног поступка у том случају
Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је данас ће се заједно са одбраном осуђених за убиство премијера Зорана Ђинђића заложити за понављање кривичног поступка у том случају, тврдећи да је ту било битних кршења Закона о кривичном поступку и да за то има доказе.


"Суђења су била режирана, намештена и те пресуде не могу да опстану. Ната Месаровић није могла бити председник судског већа (Посебног одељења Окружног суда) у том случају, јер је претходно била избрана за судију Врховног суда, а онда јој је Вида Петровић Шкеро (председница Врховног суда) дала решење на годину дана да ради у Окружном суду", рекао је Шешељ новинарима испред Специјалног суда.

После годину дана, како је навео, Месаровићка је морала да се врати у Врховни суд, а уместо тога је наставила да ради.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ослобођени Легија, Звездан Јовановић и остали припадници ЈСО

"Дакле нерегуларна особа је водила поступак до краја и донела пресуду", рекао је Шешељ и додао да је у истом случају од Звездана Јовановћа изнуђено да потпише лажно признање убиства Ђинђића, а које је потписала и адвокатица Весна Радомировић која није присуствовала том саслушању.

Он сматра да је Радомировићева на тај начин починила "тешко кривично дело".

"Она ће у зартвор, а поступак се мора обновити", рекао је лидер СРС и додао да има још много других доказа у прилог осуђених.

Што се тиче ослобађајуће пресуде пропадницима ЈСО он је оценио да је суд донео једину могућу одлуку, као што је и очекивао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Шоне

13.07.2018. 20:47

Хитно доказе на видело да се ослободе Звеки и Легија