Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је данас ће се заједно са одбраном осуђених за убиство премијера Зорана Ђинђића заложити за понављање кривичног поступка у том случају, тврдећи да је ту било битних кршења Закона о кривичном поступку и да за то има доказе.


"Суђења су била режирана, намештена и те пресуде не могу да опстану. Ната Месаровић није могла бити председник судског већа (Посебног одељења Окружног суда) у том случају, јер је претходно била избрана за судију Врховног суда, а онда јој је Вида Петровић Шкеро (председница Врховног суда) дала решење на годину дана да ради у Окружном суду", рекао је Шешељ новинарима испред Специјалног суда.

После годину дана, како је навео, Месаровићка је морала да се врати у Врховни суд, а уместо тога је наставила да ради.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ослобођени Легија, Звездан Јовановић и остали припадници ЈСО

"Дакле нерегуларна особа је водила поступак до краја и донела пресуду", рекао је Шешељ и додао да је у истом случају од Звездана Јовановћа изнуђено да потпише лажно признање убиства Ђинђића, а које је потписала и адвокатица Весна Радомировић која није присуствовала том саслушању.

Он сматра да је Радомировићева на тај начин починила "тешко кривично дело".

"Она ће у зартвор, а поступак се мора обновити", рекао је лидер СРС и додао да има још много других доказа у прилог осуђених.

Што се тиче ослобађајуће пресуде пропадницима ЈСО он је оценио да је суд донео једину могућу одлуку, као што је и очекивао.