Волео је Марка, убио га је у самоодбрани

Ј. Д. ЉУТИЋ

11. 07. 2018. у 09:00

Драгица Радивојевић, мајка Горана Абдулова (34),о злочину у Земуну и убиству Марка Радовића (24), студента из Босне и Херцеговине. У последње време често су се свађали, па је мој син долазио кући са видљивим повредама

Волео је Марка, убио га је у самоодбрани

Горан Абдулов и Марко Радовић

МОЈ син није намерно убио Марка, јер га је волео више од себе! Он се само бранио, јер га је овај понижавао, провоцирао, тукао... Чувши да је његов вишегодишњи дечко касније преминуо, мој Горан покушао је да се убије, давио је сам себе кесом коју је навукао на главу! Жао ми је што је све испало овако, јер свако живо биће, ма какво било, има право на живот!

Ово је у уторак, за "Новости", испричала пензионерка Драгица Радивојевић, чији је син Горан Абдулов (34), у недељу увече, у изнајмљеном стану у Шевиној улици у Земуну, насмрт избо Марка Радовића (24), студента из Босне и Херцеговине.

Не кријући сузе, Драгица признаје да је њен син трансвестит и каже да је годинама патио што је мушко.

- Горан се родио као сасвим нормално дете - прича наша саговорница. - Међутим, од малих ногу волео је да облачи моје хаљине, ципеле на штиклу, да се шминка, ставља накит, парфемише... Мом супругу се то није допадало и Горан је такве ствари радио кришом. Ипак, како је одрастао, бивало му је све теже да се носи са жељом да буде женско у телу мушкарца. Нарочито је било проблема у пубертету, као и међу вршњацима, који су га стално шиканирали, вређали, тукли.

Када је пре седам година преминуо Драгичин супруг, а Горанов отац, он је признао мајци да жели да промени пол:

- Подржала сам га у томе, јер нисам више могла да гледам како ми дете пати и мучи се, само са собом, као и са околином. Завршио је за кувара, трудио се да нађе посао и све би било у реду, док не би признао да је геј или док то његова околина не би приметила. Одмах би добијао отказ и тако укруг.

Трагови убиства на вратима стана у којем је Марко живео

Пре око осам месеци Горан је почео да прима терапију, односно женске хормоне. Ускоро је требало да промени пол и постане Јована. Како прича Драгица, Горан је упознао Марка знатно пре тога.

- Пре три године су се нашли преко огласа. Од првог момента Горан је био очаран Марком. Одмах се у њега заљубио и то је тако било и до кобне вечери. Истина је да је Марко долазио код нас, друговали су, играли карте, гледали филмове. Јео је и спавао код нас у стану - каже Драгица.

Онда се, пре годину дана, ситуација изненада променила.

- Марко је почео да пије. Не знам како и зашто се окренуо алкохолу, али био је агресиван кад би попио. Тако је, код нас у стану, неколико пута вређао мог сина, па и тукао га. Овај му је, међутим, све опраштао, уз оправдање да га воли. Говорила сам му да раскине, а Горан би ми рекао: "Мајко, ако ме Марко остави, убићу се!" Зато сам ја пресекла и рекла да више не желим да он долази код нас и нека се њих двојица виђају на другом месту ако баш не могу један без другог.

Драгица показује синовљеву перику Фото Т. Ћирић

Марко је изнајмио стан у Земуну и Горан је одлазио тамо.

- Марко је живео сам у стану, који му је плаћао мој син. Носио му је Горан и храну из наше куће, гардеробу, давао паре... Зарађивао је тако што је ноћу радио у пекари, пекао кифлице, а онда плату давао Марку. Ма, обожавао га је и све би за њега учинио!

Драгица каже да не зна шта се тачно догодило у стану, али да је Марко у последње време почео да избегава њеног сина, што је овом тешко падало.

- Ипак, Горан се дотерао и у недељу отишао сав срећан код дечка, да "попричају" и виде се. Кад се вратио кући, био је крвав и рекао ми је: "Мама, унаказио сам Марка и из страха побегао из његовог стана!", а онда је почео да плаче. Сутрадан га је ухапсила полиција.

Горан са мајком из млађих дана

КОМШИЈЕ ЗНАЛЕ

КОМШИЈЕ породице Радивојевић, односно Абдулов из Железника, знале су да је Горан, у ствари - Јована.

- Није нам то сметало. Горан је добар дечко, послушан, тих, миран. Садио је цвеће у башти испред зграде, чупао траву, одржавао живу ограду и воћке. Никога није дирао нити провоцирао. Прихватили смо га таквог какав јесте. За нас је, иако обучен као девојка, он увек био Горан, а не Јована - каже комшилук.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (43)

Goran Stari

11.07.2018. 09:38

Došao mu pred vrata sa nožem u ruci i ubio ga u samoodbrani. Inače nije mislio da ga ubije, već je nož ponio za samoodbranu.

caRp

11.07.2018. 10:13

Какав текст, још па да жалимо. Радио ноћу у пекари,е баба још си поверовала у то. Ко зна де се смуцао и како је зарађивао.убио је и за то треба дебело да одговара. Такве особе и њему сличне подвргнути озбиљним психо тестовима пред пуштање у друштво, ако су за то способни

Los Angeles

11.07.2018. 11:26

Sva prava za LGBT populaciju,podrzimo ih da sto vise ovako podrzavaju jedni druge...

Zoran Kg

11.07.2018. 11:27

A posle kazu da je to seksualno opredeljenje,cak su i svet u to ubedili, a u stvari to je teska psiholoska bolest l treba ih leciti, a ne reklamirati za primer.

Деки

11.07.2018. 11:29

Једна велика људска несрећа, то се види из сваког слова овог текста.. Не знам само да ли је у реду да се ова породица тако јавно разапиње или је ова несретна мајка тиме олакшала своју душу? Не треба кривити мајку, она је овде највећа жртва.

ASSA

11.07.2018. 11:30

Večernje novosti, da li ste svesni svoje uloge u društvu kada ste objavili ovaj članak i uopšte išli kod ove nesretne žene po intervju? Verujem da poput mene većina vaših čitaoca zbog ovakvih tekstova zaobilazi neke druge žurnale u Srbiji.

DzSvetac

11.07.2018. 11:51

Ček i sada olakšavajuća okolnost treba da mu bude to što je gej , ima da ga proglase neuračunjivim , pa onda posle dve godine lečenja ,zdrav i kući !!!

Biljana

11.07.2018. 11:51

Nekako mi je žao ove žene...kao i majke ubijenog. Sve ostalo, teško je bilo šta reći.

M

11.07.2018. 11:58

Izblatise pokojnika, mrtva usta ne govore. Ubio ga skot iz ljubomore, jer je, kako ova majka kaze, Marko u zadnje vreme poceo da ga izbegava. Zlocin iz najnizih strasti.

Mrkvajić Zekoslav

11.07.2018. 12:09

...i posle nam sude i liječe nas takvi silovani studenti sve sa svojim mračnim tajnama iz studentskih dana..

Na Žalost

11.07.2018. 12:25

Radio u pekari , pekao kiflice .Kiflice su mu donosile zaradu da izdržava i dečka ? O kojim kiflama i kiflicama se radi? Jadna žena u šta veruje.

Oziris

11.07.2018. 12:30

Novostima je vazno da objavljuju tekstove 'Voleo je Marka...'i sl, al kada dobijete komentar o nekoj istini koja bi dobro koristila citaocima tu ste cenzuristi. Ovim komentarom zakljuculjem citanje Novosti !

Ruben

11.07.2018. 14:32

@Oziris - To je njima njihova borba dala ; da imitiraju turski dogmatizam i ostale tekovine cega vec znate.

MatijaBG

11.07.2018. 12:31

Kao sudski psiholog tvrdim da ova žena iznosi hrpu laži....ubica je bolesnik.Vidi se da je to opsesivna,histerična,manipulativna osoba, spremna da ubije i uništi jedan, deset godina od njega,mlađi život.Ubica je svestan da Marko nema mnogo svedoka,to koristi da sebe sada prikaže kao žrtvu,a susedi još jednom pokazuju koliko je solidarnost danas nikakva.Oni su čuli,videli i šta su uradili?Marko je radio,jedno vreme Autoperionica,pa Radison Blue,kao konobar,uspešno studirao..Marko je veliko srce.

Ulpijana

11.07.2018. 12:51

a zasto sirota zena kaze kako je kao dete oblacio suknje a ona cutala ma daajjjj batine samoooo i ne bi nikad suknju obukao

Павле

11.07.2018. 13:07

Предлажем да влада финансира одбрану несрећног Горана,и да се по школама одрже часови да је болест и настраност нормална. Јер смо ми Срби заостао народ и каскамо за Европом.,а Европа нема алтернативу

драгана

11.07.2018. 13:42

Ovo se naziva shizofrenija.Podvojenost ličnosti.Ovo je veliki manipulator,kakva mu je i majka.Mrtva usta ne govore.Bolesnici koji ne mogu da prihvate prvo sebe,što je put ka shozofreniji,ali ne mogu da prihvate ni da neko njih ne prihvata.Pobogu!Priča o kiflicama!Nije ova žena za žaljenje.Trebalo je da vaspitava.I da se pomogne motkom.Razumem roditelja da brani svoje dete,ali ova priča je čista laž i drskost.

Insajder

11.07.2018. 13:51

Gospođo, bezočno lažete i kaljate nesrećnog pokojnika koji je žrtva vašeg poremećenog sina. Dečko je platio cenu naivnosti i nesmotrenosti i nevin stradao zbog njegove bezobzirnostii, bolesne ljubomore i želje za osvetom. Pošteno, časno i ljudski bi bilo da bez obzira na to što ste mu majka, priznate da vam je sin odgovoran za ovaj zločin bez opravdanja i da zauvek zaćutite, dovoljno ste štete naneli. I da se izvinite njegom pretužnom ocu i celoj porodici. Nemojte nas više uznemiravati.

Dza_ili_bu

12.07.2018. 09:58

Pogledajte na fejsu ovog decka, radovica, delija czv, tj gejlija momak najljepse dane :)