СУД УВАЖИО ЛЕГИЈИНУ ЖАЛБУ: После 13 година ће моћи да загрли ћерке

Новости онлајн

субота, 26. 05. 2018. у 07:56

СУД УВАЖИО ЛЕГИЈИНУ ЖАЛБУ: После 13 година ће моћи да загрли ћерке
Милорад Улемек Легија добио је позитиван одговор на жалбу коју је упутио повереници за заштиту равноправности, тако да ће сада моћи да има физички контакт са својом децом
Милорад Улемек Легија добио је позитиван одговор на жалбу коју је упутио повереници за заштиту равноправности, тако да ће сада моћи да има физички контакт са својом децом, први пут после 13 година.

Улемек, који је осуђен на више казни од по 40 година затвора, жалио се да су његовој деци грубо прекршена права и тражио да се уклони стакло у соби за затворске посете, јер физички контакт са децом досад није био могућ.

Легију, иначе, у затвору већ 13 година, сваког месеца, посећује супруга Александра и доводи му њихове три кћерке, а он је 2014. године нудио и информације о случају Ћурувија како би могао да их виђа у "нормалном" режиму, а не кроз непробојно стакло.


Легија је наводно у сталном страху за безбедност своје породице.ж
У затвору га је 2014. посетила и Николија Луковић, најстарија од четири ћерке, коју има из првог брака с Мајом Луковић. Разговарали су на енглеском јер Николија живи од рођења у Канади и слабо разуме српски. Пре те посете, Легија прву кћерку није видео седам година.

- Када му је најављено да ће Николија доћи, он је постао веома нестрпљив и малтене није спавао. Тај сусрет био је веома дирљив. Легија није могао да је загрли, јер је од посетилаца одвојен непробојним дебелим стаклом. Комуникација се одвијала путем интерфона - рекао је тада извор.


- Стално се смејао и био је веома срећан. Коментарисао је кроз шалу како ћерка личи на њега, али да има и мамине очи. Занимао се за школу, како јој је у Канади. А мало су попричали и о њеном односу са мајком, па ју је очински саветовао шта да ради и рекао да јој мајка мисли добро иако вероватно некада претера штитећи је - додао је извор.

Убрзо после тога, она се са мајком преселила из Канаде у Србију.

Извор: Телеграф. рс

Коментари (12)

Истина

26.05.2018. 08:38

Ето, а Зоран Ђинђић, Иван Стамболић и Славко Ћурувија неће моћи да загрле своју децу.

Simke

26.05.2018. 08:51

Sigurno da on nije za sve kriv sta su mu prikacili.Nazalost neko mora da lezi i da se istina zataska.

Dymitr Ogonowski

26.05.2018. 09:05

Stvar Srbije ali ne razumem zbog cega taj covek u pritvoru. Nekih srpskih patriota Respublika Srbija izdaje Zapadu u Hag. Zasluzen metohijski Srbin, koji se borio za srpski Kosmet ima kaznu od 40 godina, a antisrpskim banditam: Taciju, Klintonu Vas predsednik pruza ruku.Srbija pomaga Zapadu boriti se protiv sebe.

Milivoj

26.05.2018. 09:10

Prelep tekst, divan brizan otac. Lepo sto su najzad dozvolili posete. Radujem se. Ubica, ubica, ubica, ubica za pare za pare

brane

26.05.2018. 09:12

Jedan otac ne može da zagrli decu jer je ubijen posredno ili neposredno od Legije. Zbog ovakvog zločina nikada ne treba da zagrli svoju decu. Za ovako nesto ne treba imati ovoliko samilosti.

Liki

26.05.2018. 09:26

Optuzen za ubistvo. BIo na slobodi. Nisu mogli da ga nadju. Sam se predao. Ubica? Stvarno?

Zemunac

26.05.2018. 09:32

Jao evo baš sam suzu pustio što jedan od najtežih kriminalaca, ubica, otmičara u istoriji ove naše jadne države ne može da poljubi ćerku. Ajte malo novinari kod porodica ljudi koje je on pobio pa uradite reportažu, pitajte da li njihove ćerke plaču....

realni

26.05.2018. 09:32

Jadnik, ajde da ga zalimo sto ne moze da zagrli cerke...pa, ljudi, on da je mislio o svojim cerkama ne bi radio to sto je radio, prvo ne bi otisa u tu Legiju, pa nadalje.

Kako divan i pažljiv roditelj

26.05.2018. 09:46

a šta je sa decom onih koje je pobio? Oni mogu da posećuju očeve samo na groblju...

Mirko

26.05.2018. 11:23

Kakva je to majka koja ćerku ne uči srpski? Bar je to lako ako već žive pod istim krovom. Proklinjaće je ćerka kada poraste zbog toga, to je bruka i sramota...

Hercegov Grad

26.05.2018. 12:20

Da me je poslusao i rekao sve o uklanjanju Djindjica i drugim kriminalnim radnjama,onda kad je uhapsen,danas bi situacija bila sasvim drugacija?!