Пресуда Пузигаћи за убиство - 23. маја

Ј. Д. Љ.

четвртак, 17. 05. 2018. у 17:41

Пресуда Пузигаћи за убиство - 23. маја

Фото Танјуг

У Вишем суду завршено суђење бившем навијачу Партизана због смрти Бриса Татона
ВИШИ суд у Београду ће у среду 23. маја изрећи првостепену пресуду Дејану Пузигаћи, с монашким именом Сава. Он је оптужен да је учествовао у убиству француза Бриса Татона, настрадалог у тучи с навијачима Партизана на Обилићевом венцу у Београду 2009. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - АПЕЛАЦИОНИ СУД: Мања казна Прелићу за убиство Татона

На поновљеном суђењу Пузигаћи, завршне речи изнели су тужилаштво и одбрана, као и сам оптужени. Тако је тужилаштво, које тврди да је оптужница доказана током поступка, затражило да се оптуженом изрекне адекватна казна коју прописује закон за дело које му се ставља на терет. С друге стране, одбрана је сматрала да нема доказа и да му треба изрећи ослобађајућу пресуду.

Пузигаћа је у својој завршној речи поновио да није крив, да никада никоме није учинио ништа нажао, а камоли пожелео смрт или починио убиство.

Подсећамо, Дејан Пузигаћа,л који је шест година био у бекству, у одсуству је за ово дело првостепеном пресудом био осуђен на 32 године затвора, али је Апелациони суд укинуо и осудио га на 14 година. Тада је ухапшен у Атини и изручен Србији, а суд му је одобрио понављање суђења.

Осим Пузигаће и Ђорђа Прелића, који је недавно правоснажно осуђен на 10 година робије, сви остали оптужени за умешаност у Татоново убиство пуштени су из затвора на условни отпуст или су издржали затворске казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације